Zeneszóval csalogatták az érdeklődőket


2010-05-29 16:58:14  | cikk: mo  | fotó: mo  | 


Zeneszóval csalogatták az érdeklődőket főképe
A legkülönfélébb hangszerektől volt hangos a Bartók Béla Zeneiskola udvara ma délelőtt. Az intézmény ugyanis nyílt napra várta az érdeklődőket. 10 órától délig bárki betekintést nyerhetett a zeneiskolában folyó pedagógiai munkába, s mindehhez még az épületbe sem kellett bemennie, az idei nyílt napot ugyanis – ahogy a szervezők megfogalmazták – „garden party” keretében rendezték meg. A gyerekek és tanáraik – a kisebb, kézi hangszerekkel felszerelkezve – kvázi tantermet rendeztek be az intézmény udvarának egy-egy szegletében, s máris megkezdődött az óra. Hallottunk hegedű-és fuvolaszót, de voltak, akik gitáron játszottak.
A nyílt nap különlegessége volt az is, hogy bízva a nagyobb számú érdeklődőben, ezúttal hétvégén rendezték meg. Nem titok ugyanis, hogy a korábbi években csekély érdeklődés övezte az intézmény ilyetén programjait. Falaki Csaba igazgatótól megtudtuk, a korábbi évekhez képest a növendékek száma is csökkent. 15-20 évvel ezelőtt közel 500 gyermek járt a zeneiskolába, a 2009/2010-es tanévben pedig már csak 330-an jelentkeztek az intézménybe. Mindez annak tudható be, hogy a rendszerváltás óta a diákok több lehetőség közül választhatnak az iskolán kívüli elfoglaltság terén, zenei képzést ma már nemcsak a Bartók Béla Zeneiskola nyújt – fogalmazott az igazgató.
Az intézmény mindent megtesz annak érdekében, hogy misszióját – a gyermekek magas színvonalú, lelkiismeretes zenei nevelését – népszerűsítse. A zeneiskola növendékei gyakran közreműködnek városi rendezvényeken, s vesznek részt országos megmérettetéseken.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!