Az atlétáknak szólt a barnamezős projektrendezvény


2019-02-11 22:47:46  | cikk: HuHa  | 


Az atlétáknak szólt a barnamezős projektrendezvény főképe
A Pápai Atlétikai Club tagjai vettek részt azon a fórumon, melyen Áldozó Tamás polgármester tájékoztatta őket a barnamezős beruházásról. A Városházán tartott rendezvényen a Felhagyott ipar-szolgáltató peremterület környezeti rehabilitációja című, TOP-2.1.1-15-VE1-2016-00002 azonosító számú európai uniós projekt részleteit ismerhették meg, nem véletlenül, hiszen az atlétikai klub sportolói közvetlen célcsoportját alkotják a közel 2 milliárd forint támogatási összeg felhasználásával megvalósuló projektnek, melynek keretében egy hatalmas sportpark épül a Téglagyári út mentén.
-Az ismert viharos előzmények után néhány évvel ezelőtt sikerült újjászervezni a pápai atlétikai életet, és amikor egyesületi tagként - többek között az én közreműködésemmel - ezt megtettük, már akkor beszéltünk a sportolóknak arról, hogy hamarosan egy nagy beruházás kezdődik Pápán. Elmondtuk, hogy azért is érdemes atlétának lenni, mert egészen kiváló körülmények között sportolhatnak. Azóta is több alkalommal tájékoztattuk őket, most pedig már arról tudtunk beszélni, hogy a projekt látható formájában is megkezdődött - közölte hírportálunkkal a polgármester.
Áldozó Tamás polgármester mutatta be a sportpark látványterveit a projektrendezvényen

Áldozó Tamás hangsúlyozta, nem csak az atlétikának ad majd helyet ez a létesítmény, hanem például a tekének is, aminek a jelentősége, hagyománya éppoly fontos a városnak.
-A tekézők is új pápai otthonra fognak találni itt, és így véget ér a „száműzetésük”, de más sportolási lehetőséget is kínálunk.
A sportpark nagyszerű feltételeket biztosít az atlétáknak, e más sportokat is szolgál majd

A projekt keretében épül skate board pálya, streetball pálya, de egy hatalmas konditerem is a központi épületben. Mindez pedig azt jelenti, hogy nemcsak a versenysportot szolgálja ki a sportpark, hanem a szabadidősportot, tömegsportot is. A polgármester ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, Pápán a felnőtt versenysport nem jellemző, de nagy jelentőségű a diáksport és a szabadidősport.
-Mi azt szeretnénk, ha minden pápai iskolás megfordulna a sportparkban, lehetőleg minél többször és ehhez egy ösztönzőrendszert is kialakítunk az iskoláknak. Legalább ilyen fontos, hogy azokat is ki tudjuk szolgálni, akik munka után mozogni szeretnének, és reméljük, hogy közülük is sokakat meg tudunk szólítani. A városban több lehetőség is van ma is a szabadidősportra, ezzel a sportparkkal egy újabb helyszínhez jutnak a mozogni vágyók.
A tömegsport és a szabadidősport új helyszíne is lesz

A fórumon arról is tájékoztatást kaptak a megjelentek, hogy a beruházás fizikai megvalósítása megkezdődött, a Téglagyári úti terület megtisztításával.

Képek:


Címkék: atléktika | barnamező
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!