Zene és programok minden mennyiségben


2019-02-06 20:18:13  | cikk: ha  | 


Zene és programok minden mennyiségben főképe

A Pápai Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskolában minden diák teljesítette az első félév követelményeit, jó jegyek kerültek az értesítőkbe. A növendékek értékelésénél a pedagógusok figyelembe vették az elmúlt hónapok munkáját és a hagyományos félévi hangversenyeken nyújtott teljesítményt is. Ezeket a koncerteket minden tanszak megszervezi decemberben vagy januárban, jó alkalmat teremtve a diákoknak arra, hogy megmutassák tudásukat társaiknak és szüleiknek, s hogy szokják a fellépések, szereplések hangulatát.

- Növendékeink a megye egyik legjobban felszerelt zeneiskolájában tanulhatnak - mondta Horváth Adrián igazgató. - A színvonalas képzést jól felkészült pedagógusaink munkája biztosítja, de a szép épület és az egyre bővülő és fiatalodó hangszerpark is hozzájárul ehhez. A központi költségvetésből finanszírozott Kodály programmal az iskolák lehetőséget kaptak, kapnak hangszerek beszerzésére és felújítására. 2017-ben az említett programból a Pápai Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola egy pianínóval és a Pápai Tankerületi Központ költségvetési forrásából 4 db új fuvolával gazdagodott. 2018-ban a Bartókba nyolc új fuvola, két szaxofon, két klarinét, hat gitár, két tenorkürt, két trombita, egy harsona, két vadászkürt, két cselló került. Ez közel ötmillió forintos beszerzés volt, valamint kapott az iskola egy jó minőségű, új pianinót is, egymillió forint értékben. A program folytatódik, így reméljük, hogy lesznek még új hangszereink - tette hozzá az igazgató.

Nem csak tanórákon zenélnek a gyerekek, számos programot, lehetőséget kínál az iskola

Az intézményben gondot fordítanak arra is, hogy a diákoknak lehetőséget biztosítsanak a versenyeken való részvételre, ezek idénye a tavasz, számos megmérettetés vár a bartókosokra a következő hónapokban. Pápán is lesz egy ilyen program, a megyei csellótalálkozó, február 20-án lépnek fel itt a környékbeli gordonkások. A másik fontos rendezvény a hagyományos Bartók-nap, melyet Bartók Béla születésnapján, március 25-én tartanak az iskolában. Idén Eckhardt Gábor zongoraművész lesz a vendég, előadását követően a résztvevő diákok vetélkedőn adnak számot ismereteikről. A legügyesebb csapatok koncertbelépőket kapnak. S bár még távolinak tűnik, de hamar itt lesz a nyár. A Bartók két zeneiskolai tábort szervez. Az egyiket Pápa testvérvárosába, Kovásznára, június harmadik hetében. A tervek szerint 35 diák utazik majd ide, a táborba bármilyen hangszeres jelentkezhet. A cél, hogy a kovásznai gyerekekkel közösen összeálljon egy zenekar, s a tábor végén koncertet adjanak. Ugyanebben az időben itt a zeneiskolában is lesz tábor, ennek programja az igényektől függően alakul.
A beiratkozás ezen a héten van

A Pápai Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskolába több mint háromszáz növendék jár. A második féléves tandíjat, térítési és hangszerkarbantartási díjat február 8-ig lehet befizetni az iskola titkárságán. Aki most szeretne beiratkozni, arra is van lehetőség, zongora, magánének, fuvola, cselló, ütős és rézfúvós hangszerek várják a tehetséges fiatalokat.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: zeneiskola
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!