Rendőrségi tanácsok az internetes bűncselekmények megelőzésére


2019-02-06 11:49:23  | cikk:  | 


Számos európai országban, így Magyarországon is 2019. február 5-e a Biztonságos Internet Napja. Kérjük, fogadják meg az alábbi rendőrségi tanácsokat az internet használatával elkövetett bűncselekmények megelőzése, valamint a biztonságos böngészés érdekében!

-Válasszon legalább 8 karakteres, kis- és nagybetűt, valamint számot, szimbólumot egyaránt tartalmazó jelszót vagy használjon jelmondatot! Ezeket legalább havonta változtassa, és ne árulja el még a legközelebbi ismerősének sem!

-Ne adja meg személyes adatait, pontos lakcímét, telefonszámát a közösségi oldalakon!

-Gondolja át, hogy milyen fotót, videót tölt fel magáról a világhálóra! Az internetre felkerült fotóinkat nemkívánatos oldalakon is viszontláthatjuk.

-Olyan fotót vagy videót, amelyen Önön kívül mások is szerepelnek, csak az ő beleegyezésük esetén töltsön fel az internetre!

-Az internetes ismerkedésnél tartsa szem előtt, hogy a világhálón nem mindenki az, akinek kiadja magát.

-Ne tegye közzé a közösségi oldalakon, hogy mikor nem tartózkodik otthon. A vakáció alatt készült felvételek feltöltésével várja meg a hazaérkezést!

-Legyen körültekintő az internetes vásárlás alkalmával! Bakkártyás fizetés esetén használjon ún. webkártyát, amelyen mindig csak annyi összeget helyezzen el, amely éppen a vásárláshoz szükséges. Ha teheti, válassza inkább a személyes átvételt és fizetést!

-A világhálón történő levelezések, hozzászólások alkalmával ügyeljen arra, hogy mást becsületsértő, rágalmazó kifejezésekkel ne illessen!

-Legyen körültekintő az interneten hirdetett nyereményjátékok, könnyű pénzszerzési lehetőségek, állásajánlatok esetén!

Biztonságos internetezést kíván a Pápai Rendőrkapitányság

Képek:

nincsenek képek


Címkék: rendőrségi