Grőber Attila válaszolt Áldozó Tamásnak


2019-01-31 00:03:19  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Grőber Attila válaszolt Áldozó Tamásnak főképe
Súlyos valótlanságokat és személyeskedést tartalmaz, továbbá másokkal szemben is bántó - ezt hangsúlyozta sajtótájékoztatóján Grőber Attila, az MSZP önkormányzati képviselője Áldozó Tamás polgármester azon kijelentéseire reagálva, amiket a városvezető a legutóbbi képviselő-testületi ülés után mondott a szocialista politikusnak címezve.
Mint ismert, a város képviselőinek legutóbbi tanácskozásán dr. Bányai Katalin független, Grőber Attila szocialista és Süle Zsolt jobbikos képviselő közösen adott be indítványt, amivel az úgynevezett túlóratörvény által lehetővé tett túlóraszám-emelés figyelmen kívül hagyását kívánták elérni a pápai önkormányzat tulajdonában lévő gazdasági társaságoknál. Ez az előterjesztés nagy vihart kavart az ülésen, majd azt követően Áldozó Tamás külön kitért rá a sajtótájékoztatóján.

A pápai MSZP-irodában Grőber Attila azzal kezdte, hogy Áldozó Tamás szavaival szemben ő maga semmilyen elnöki tisztséget nem tölt be a Magyar Szocialista Pártban. Az ellenzéki önkormányzati képviselő úgy fogalmazott, Pápa polgármestere és a helyi Fidesz rendszeresen összeköti a saját szocialista párttagságát és a politikai tevékenységét a középiskolai tanári mivoltával. - Két képviselőtársammal együtt benyújtottam egy indítványt a legutóbbi testületi ülésen. Nem Áldozó Tamás általános iskolai tanárhoz és jogászhoz fordultunk képviselőként, hanem a képviselő-testülethez. Én képes vagyok elválasztani, különállóan kezelni a tanárságomat és a képviselőségemet - nyomatékosította Grőber Attila arra utalva, hogy mindenkitől, így politikai ellenfeleitől is elvárja ezt.

Ezután a szocialista képviselő felolvasott egy mondatot Áldozó Tamástól: "Grőber Attilának jó sok évvel ezelőtt nem okozott gondot, hogy betéti társaság létrehozását kezdeményezze a Türr István Gimnáziumban, hogy az akkori 200 órás túlórakeretet jóval meghaladó mértékű, jól fizető túlórát tudjanak adni az iskolában." Ezzel kapcsolatban Grőber Attila kifejtette: ez több mint két évtizeddel ezelőtt történt, amikor heti 20 kötelező órájuk volt a pedagógusoknak, és jóval több minden számított túlórának számukra, mint ma. Akkoriban néhány tanárnak az éves túlórája átlépte volna a 200 órát, ezért a tantestület döntése nyomán létrehoztak egy betéti társaságot a jogszerűség keretei között, hogy az érintett pedagógusok pluszmunkáját ki lehessen fizetni. Grőber Attila szavai szerint Áldozó Tamás ezzel a kijelentésével abba a 30-40 tanárba is belerúgott, akik tagjai voltak a szóban forgó betéti társaságnak.

Az ellenzéki politikus megerősítette, hogy fenntartja tudományos tényeken nyugvó azon állítását, miszerint heti 25 óra munka után romlani kezd az ember teljesítménye. Majd újra idézte Áldozó Tamást: "Ezek szerint Grőber Attila 25 óra után rossz teljesítménnyel ad órákat a gimnáziumban, ami azért sok kérdést felvet." Grőber Attila minderre úgy reagált, neki nincs 25 fizetett órája egy héten, viszont ezen felül ingyenesen tart felkészítő órákat diákoknak. Az általa képviselt tanítási minőség kapcsán statisztikai számokat hozott fel: mint mondta, az 1986 és 2013 közötti időszak összesített OKTV-eredményei alapján történelemtanárként a második, filozófiatanárként pedig a tizenharmadik helyen áll a magyar pedagóguskollégák rangsorában.

Grőber Attila kitért arra is, hogy Áldozó Tamás azért ugyancsak kritizálta őt, mert a polgármester által vállalhatatlannak tartott Süle Zsolttal közösen nyújtotta be indítványt. - Attól a Fidesztől és Áldozó Tamástól, aki már fűvel, fával, virággal szövetségre lépett az SZDSZ-től kezdve a Kisgazdákon és az MDF-en keresztül egészen a KDNP-ig, a kritikát ugyan meghallgatom, de az erkölcsi kioktatásukból nem kérek - jelentette ki az MSZP-s önkormányzati képviselő.

Végezetül úgy fogalmazott, az emberek nem azért dolgoznak többet, mert ez a hobbijuk, hanem azért, mert a nyolcórás munkájukban nem fizetik meg őket rendesen. - Persze ezt nehéz megéretnie annak, aki egész életében a politikából élt. De annak is, aki több mint bruttó egymillió forintot keres havonta. Végtelenül szomorú vagyok, hogy valódi viták helyett ilyen dolgokkal kell foglalkoznunk - zárta gondolatait Grőber Attila.

Képek:


Címkék: MSZP
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!