Harmadikak lettek a mezősök az országos mezőgépész versenyen


2019-01-30 20:18:01  | cikk: Babos Petra  | 


Harmadikak lettek a mezősök az országos mezőgépész versenyen  főképe
A dobogó harmadik fokára állhattak fel a Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium Szakközépiskola és Kollégium Mező 5-ös csapatának tagjai, hiszen az ötfős csapat a Legyél Te is mezőgépész! országos versenyen sikeresen szerepelt.
Negyedik alkalommal írta ki a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) vetélkedőjét az Agrárminisztérium támogatásával mezőgazdasági gépész, gépésztechnikus és gépjavító szakos középiskolások számára. A több fordulóból álló versenyen az induló csapatoknak bemutatkozó videót, különböző fényképeket kellett készíteni, valamint teszt feladatsort kellett kitölteni, illetve egy makettet építeni. A verseny létrehozásával a szervezőknek az volt a céljuk, hogy minél több fiatal figyelmét ráirányítsák az online térben erre a biztos jövőt kínáló szakmára. Ezen felül pedig szeretnék minden évben a legkiválóbb diákokat egyedi szakmai élményekkel jutalmazni. A tapasztalatok ugyanis azt mutatják, hogy nagy szükség van a korszerű technológiákat gyakorlatiasan bemutató, a közösségi szellemet és szakmai hivatástudatot erősítő tanórán kívüli tevékenységekre.
-Magyarországon mezőgazdasági gépészből kevés van, hiányszakma. A MEGFOSZ 11 pontban határozta meg, hogy segítsék a mezőgazdasági gépész szakma népszerűsítését. Ebből az egyik pont a verseny volt, ami szeptember végén indult. Az induló 24 csapat közül hat jutott be az országos döntőbe, s itt sikerült a harmadik helyet megszereznie a Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium Szakközépiskola és Kollégium csapatának - tudtuk meg Takács Gábor műszaki felkészítő tanártól.
A csapatot Sági Kristóf, Szücs Dániel, Pócza Attila, Kiss Marcell, Zsebő László alkották. Zsebő László kérdésünkre elmondta, csapatuk 10. és 11. évfolyamos diákokból állt össze.
-Amikor kiírták a versenyt, mi úgy gondoltuk, hogy jelentkezni szeretnénk, s összemérjük tudásunkat más osztályokkal. A versenyszámok között volt szerelési feladat, amit jól megoldottunk. Nagyon élveztük a makett összeállítását, egy Rába Steiger méretarányos lemez makettjét készítettük el. Ehhez kilátogattunk egy gazdaságba, ahol lemértük az eredeti járművet. Ezt követően összeállítottuk a tervrajzot, majd a tanműhelyben elkészítettük- zárta gondolatait a diák.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!