Amerikai tábori lelkész volt a vendége a Gyurátz Gondolkodó Körnek


2019-01-29 13:08:58  | cikk: Babos Petra  | 


Amerikai tábori lelkész volt a vendége a Gyurátz Gondolkodó Körnek főképe
Mark Marius evangélikus amerikai tábori lelkész volt a Gyurátz Ferenc Gondolkodó Kör legutóbbi vendége, aki 2018 októberében érkezett a pápai bázisreptérre Los Angelesből, aki 2020 márciusáig tartózkodik Pápán.
Mint mondta, ő evangélikus tábori lelkész, káplán. Tartalékosként szolgál a seregben és a gyülekezetnél, mint lelkész. Tábori lelkészként járt már Olaszországban, Norvégiában és Angliában.
-Nagyon jól érzem magam Pápán, ahová isten küldötteként jöttem. Az a feladatom, hogy az itt szolgáló katonáknak spirituális támaszt nyújtsak vallási hovatartozástól függetlenül. A nemzetközi misszió keretében 12 náció jött itt össze, s dolgozik együtt. Ez kicsiknek számít, de mégis kiemelten fontos számunkra, hiszen eddig nem volt káplán a pápai reptéren, hanem negyedévente más, nagyobb bázisokról jött el valaki, hogy ellássa a feladatokat. Én a második főállású tábori lelkész vagyok itt, az elődöm építette fel a vallásos programokat, s támogatta a légierő tagjait. Működik a bázison egy klubunk, ahol angolul beszélgetünk, de szeretnék megtanulni magyarul is. Remélem, hogy folytatom a jövőben az istentiszteleteket, jó kapcsolatot fogok kialakítani mindenkivel, s együtt tudjuk imádni Istent.
Mark Marius köszönetét fejezte ki Polgárdi Sándor esperesnek a meghívásért és Szabó Ferenc tábori lelkésznek a tolmácsolásért. 
A soron következő GYFGK február 11-én lesz.

Képek:


Címkék: Gyurátz Ferenc
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!