Robotok a Refiben


2019-01-28 10:45:08  | cikk: ha  | 


Robotok a Refiben főképe

A Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma a következő tanévtől több ponton is frissíti a képzését, igazodva a kor követelményeihez. Ennek egyik pontja a robotika, ami megjelenik a tananyagban. Nyílt foglalkozást is hirdettek az általános iskolás diákok számára, hogy megismerkedhessenek mindazzal, amit kínál a tantárgy. Előzetes regisztrációt követően több mint negyven diák vett részt a programon. Baráth Julianna igazgatónő elmondta, örülnek az érdeklődésnek, de maximálniuk kellett létszámot, hogy a résztvevők tényleg aktívan részesei lehessenek a feladatoknak.

Ő volt az első refis robot, stílszerűen Móricnak nevezték el - Jókai Mór után szabadon

Varga-Umbrich Károly az, aki a refis diákokat - s ezúttal az érdeklődőket - bevezeti a robotika rejtelmeibe. - A robotika nagyon izgalmas, hisz ebbe rengeteg dolog belefér, mondta a pedagógus. - Fontos, hogy megtanítja a gyerekeket fegyelmezetten gondolkodni, hisz a robot nem a kívánságaikat, hanem a parancsaikat teljesíti, tehát pontosan kell fogalmazniuk az utasításokat. Emellett algoritmikus gondolkodásra és csoportmunkára tanítja őket, a most szervezett foglalkozáson is közösen kell dolgozniuk. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy így talán a diákok még inkább kedvet kapnak az informatikához kötődő piacképes szakmák valamelyikéhez, tette hozzá Varga-Umbrich Károly.

A legtöbben most először talákoztak LEGO-robottal, de a foglalkozás végére mindenki megtette az első lépéseit robotika tudományában

A foglalkozáson játszva tanulhattak a résztvevők, minden csapat választhatott a feladatlistából, így például többek közt a robotot színfelismerésre, mozgásra programozhatták be, de voltak, akik megépítették a LEGO robotot, ami aztán a megadott parancsokat végrehajtva mozgott. Horváth Bendegúz a Weöres iskolából érkezett, mint mondta, neki nagyon tetszett neki a foglalkozás. Most először "tanított" robotokat, de sikerélményt jelentett számára.

Képek:


Címkék: református
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!