Anyanyelvi kiállítás a Munkácsyban


2009-09-11 21:15:50  | cikk:  | fotó: Babos Petra  | 


Anyanyelvi kiállítás a Munkácsyban főképe
Így írtok ti címmel nyílt kiállítás ma 9 órakor a Munkácsy Mihály Általános Iskolában. A tárlatot összeállító pedagógusok az elmúlt tanév legjobb fogalmazásait, olvasmánynapló részleteit és írásos élménybeszámolóit gyűjtötték össze.
A megnyitón Iványi Andrea, az intézmény tanára elmondta, 60-70 diákjuk írásai kerültek ki a falakra, ami azt bizonyítja, hogy a magyar nyelv, az anyanyelv fontos a gyermekek számára. A rövid műsorban Fellegvári Lúciától egy Szabó Lőrinc verset hallottak a jelenlevők, majd Gulyás Kinga és Hauber Kitti hangszeres duettje következett.
Dr. Csepregi Istvánné, nyugalmazott magyartanár a magyar nyelv jelentőségére hívta fel a tanulók figyelmét a magyar nyelv éve, Kazinczy Ferenc születésének 250. évfordulója kapcsán. Beszédében rövid áttekintést adott a magyar nyelv kialakulásáról, a nyelvújításról, a Himnusz megszületéséről.
- Anyanyelvünket, a magyart is tanulni kell, s legyen ez minden másiknál előbb - e gondoltatok jegyében nyitotta meg a kiállítást.

Babos Petra


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!