Jótékonysági szülők-nevelők bálja a Közgázban


2019-01-27 10:04:03  | cikk: Babos Petra  | 


Jótékonysági szülők-nevelők bálja a Közgázban főképe
A farsang a vízkereszttől, január 6-tól húshagyókeddig, más megfogalmazás szerint a másnapi hamvazószerdáig, a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése. Hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemzik.
-„A báli előkészületek során nagy örömmel tapasztaltuk, hogy a már ismerős arcok évről évre hűségesen kitartanak kezdeményezésünk mellett, ugyan akkor újakat is köszönthetünk a rendezvényén. A régi illemtankönyvek szerint a bálok lényege az, hogy 'lássunk és láttassunk'. Ám vannak olyan bálok is, amelyeket az együttlét öröméért és jótékony célból rendeznek. Vannak ügyek, melyeket érdemes támogatni. Márpedig egy jótékonysági bál ilyen eseménynek minősül. Egy-egy ügyért való összefogás sokféle lehet. Van úgy, hogy emberek milliói állnak ki egyetlen cél érdekében, de van, hogy csak egy kisebb csoport szeretné az általa fontosnak tartott célt megvalósítani. Iskolánk pedagógusai és szülői szervezete nem a „világ” megváltását célozták meg, hanem a közvetlen környezetüknek szeretnének hasznára lenni, az intézmény gyermekei számára kívánnak több programot, lehetőséget adni. Ilyen összefogásnak vagyunk részesei az iskolai jótékonysági bál szervezésekor. Ehhez a célkitűzéshez sikerült sok szülőt, akik nagyszerű ötletekkel és azok megvalósításával, valamint az iskolához közvetlenül nem kötődő támogatót megnyerni” - ezen szavakkal köszöntötte tegnap este a Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma hagyományos jótékonysági szülők-nevelők báljának résztvevőit Berta Ildikó Katalin tagintézmény-vezető a Pápai Szakképzési Centrum Acsády Ignác Szakképző Iskola aulájában.
-Meg kell, hogy említsem, a tanulóinkat is, akik nem csupán az adományok gyűjtésében jeleskednek, hanem kétkezi munkájukat sem sajnálták segítségül ajánlani annak érdekében, hogy - immár a gólyabállal együtt az idei tanévben harmadik alkalommal - ünnepivé varázsolják ezt a hatalmas termet. A mai napon tartandó jótékonysági bál előkészületei remek alkalmat teremtettek a közös munkára, majd a közösen eltöltött este a szórakozásra. Sokan eljöttek, de bízunk abban, hogy a résztvevők és a támogatók száma évről-évre növekszik majd. Hisszük, hogy egyre többen felismerik az adakozás jelentőségét, hiszen ezáltal javítani tudunk az iskolánkban tanuló gyermekek életén. A beiratkozó tanulói létszámunk a befektetett munka és lelkesedés hatására örvendetesen növekszik, ezért érdemes tettekben és anyagi segítségben egyaránt többet vállalnunk, hogy a nálunk tanulók minél színvonalasabb oktatásban részesülhessenek, és egyre magabiztosabban indulhassanak el a pályaválasztás felé. Az összegyűlt bevételből többféle támogatást szeretnénk nyújtani. A jótékonysági bál bevételével szeretnénk hozzájárulni a diákönkormányzat rendezvényeihez, a könyvtár fejlesztéséhez, a tanév végi jutalmazáshoz, tehetséges tanulóink versenyeken, kulturális programokon való részvételéhez, a kollégium fejlesztéséhez - mondta az igazgató, majd köszönetet mondott a szervezőknek és a résztvevőknek, akik nélkül a bál sikere nem jöhetett volna létre.
A bálozókat Tischler Róbertné, a szülői szervezet elnöke is köszöntötte.
Az est nyitányaként keringőt táncoltak a végzősök, melyet az iskola volt diákja, Csuti Bianka tanított be. Ezt követően az idén 25 éves Black Bunny Rock and Roll Club pörgős táncbemutatóján tapsolhattak a résztvevők, akinek vezetője, dr. Szegediné Murai Dóra is egykor közgázos diák volt.
Éjfélkor tombolasorsolás színesítette a programot, melyen közel száz értékes ajándék talált gazdára a szponzorok jóvoltából.
A hajnalig tartó mulatságon a Trend zenekar gondoskodott a bálozók jó hangulatáról.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!