Előtérben az utánpótlás-nevelés a Bakony Judo Klubnál


2019-01-25 10:26:43  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Előtérben az utánpótlás-nevelés a Bakony Judo Klubnál főképe
Országos diákolimpiai érmek, Európa-kupa dobogós helyezések, nemzetközi sikerek jellemezték a Bakony Judo Klub 2018-as évét. A város legrégebbi judo egyesülete idén is hasonló eredményekben reménykedik.

A szokásos téli övvizsgával indította a 2019-es évet a klub, ahol 11-en igyekeztek sikeres elméleti és gyakorlati vizsgát tenni. Az eseményen Szolga Gábort, a klub elnökét elsőként egy rövid évértékelésre kértük.
- Jól sikerült a mögöttünk hagyott év, húsz versenyen léptünk tatamira, melyeken összesen 33 arany-, 30 ezüst és 23 bronzéremmel gazdagodtunk. A Magyar Judo Szövetség minden évben összeállítja az adott év eredményei alapján a klubok rangsorát, itt a saját nevelésű utánpótlás judokáink 50 pontot gyűjtöttek, amivel elégedettek vagyunk. Az év egyik legszebb eredményét Piriti Rebeka érte el, aki a serdülő Európa-kupán harmadik lett. Rebi a serdülő országos bajnokságon is dobogóra állhatott, az országos diákolimpia döntőn az ifik között szintén harmadik lett. Fekete Barbara egyedüliként az egyesületből országos döntőt vívhatott, diák 'B' kategóriában végül egy nagyon értékes második helyezést szerzett. Sikeres volt 2018-ban Tóth Kristóf, aki a junior diákolimpián bronzérmet szerzett, a másodosztályú ob-n a legjobb öt közé került. Szolga Gábor Zalán az Európa-kupán hetedik helyen végzett, a serdülő diákolimpián a dobogó második fokára állhatott fel. Meg szeretném említeni Bakos Hannát is, aki a diák 'C' diákolimpia döntőn harmadik lett. Dékány Bálint a körzeti rangsorversenyeken rendre odaért a legjobbak közé, a Slovak Openen pedig egy szép versenyzéssel a dobogó második fokára szólították. Rendeztünk az év folyamán egy jó hangulatú napközis edzőtábort, amit idén megismétlünk. Versenyzőink részt vettek Zircen az olimpiai ezüstérmes Hajtós Bertalan vezette küzdelmi edzőtáborban is.

Az idei évnek is komoly tervekkel vág neki a klub.

- Irányelveink nem változnak 2019-re sem, szeretnénk saját nevelésű sportolóinkkal minél több versenyre elutazni és ott minél jobb eredményeket elérni - folytatta az elnök. - Megpróbáljuk a tavalyi eredményeket megcélozni idén is, ami nem lesz egyszerű, hiszen egyre jobban szélesedik a judo tábora. Ezután is megbecsülünk minden eredményt és természetesen nagy hangsúlyt fordítunk az edzésekre, a gyerekek fejlődésére. A szezon február elején Lendván indul.

Az övvizsgán Finta Mátyás, Auerbach Dorka, Horvát Zora, Bodnár Mihály, Joó Gergő, Márkus Zsolt, Vadász Lili, Bognár Csaba, Alacs Benedek, Fekete Barbara és Varga Levente is sikeres vizsgát tett.

Képek:


Címkék: judo
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!