A Barátság Klubért Alapítvány munkáját támogatják az ökumenikus imahéten


2019-01-23 22:21:31  | cikk: Babos Petra  | 


A Barátság Klubért Alapítvány munkáját támogatják az ökumenikus imahéten főképe
Hétfőn kezdődött az ökumenikus imahét pápai rendezvénysorozata. A keresztények minden évben a világ minden táján azért gyűlnek össze, hogy imádkozva növekedjenek az egységben. Olyan világban tesszük ezt, ahol a korrupció, a kapzsiság és az igazságtalanság egyenlőtlenséggel és megosztottsággal jár. A Krisztus-hívők egységéért tartott 2019-es ökumenikus imahetet az indonéz keresztények készítették elő. A 2019-es imahét mottója: „Az igazságra és csakis az igazságra törekedj...”!
A szerdai alkalmon Salgó Ferenc kanonok-plébános „... érjétek be azzal, amitek van...” mottóval prédikált. Mint mondta, a jó Isten sok mindennel megáldotta az embert, de mégis gyakran elégedetlenek vagyunk. Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy soha semmi nem elég. Jézus azt tanítja nekünk, hogy nem az anyagi dolgok a legfontosabbak. Elsősorban Isten országát és értékeit kellene keresnünk, bízva abban, hogy mennyei Atyánk ezeket is biztosítja számunkra. Indonéziában az elmúlt pár évben néhány egyház különféle pénzügyi, emberi és oktatási támogatást nyújtott a vidéki térségekben működő kis egyházak számára. A kölcsönös szeretet eme egyszerű és gyakorlati példáján keresztül a keresztény társközösségekkel való egységet mutatják be, amely Isten ajándéka egyháza számára. Éljünk egyszerűbb életet. Ne foglalkozzunk a szükségleteinket meghaladó pénzhajhászással, vagy az erőforrások jövőre irányuló felhalmozásával - mondta az atya.
A 2019. évi egyetemes imahét perselyadományaival a pápai Barátság Klubért Alapítvány munkáját támogathatják a hívek. Polgár Györgyné alapító tag kérdésünkre elmondta, nagyon meghatódott, amikor megtudta, hogy az ő csoportjukat kívánják támogatni. Az adományt még nem tudják, hogy mire fogják fordítani, de mindenképpen valami szeretetteljes dologra, hiszen a csoportot a szeretet tartja össze.
-A csoport több mint harminc éve alakult Pápán a mozgássérültek évében, amikor én még vezető védőnő voltam. A csoportnak jelenleg 52 tagja van. Minden hónap második szombatján tartjuk foglalkozásainkat a szülőkkel együtt. Az összes egyházi ünnepet megünnepeljük. Gyakran megyünk kirándulni, szervezünk programokat. Nagy örömünkre, a szülők nagyon lelkesek, gyakran kézműveskedünk együtt. Salgó Ferenc atya a kezdetektől támogatott minket mindenben, sokat segítette munkánkat.
Holnap, azaz csütörtökön Szijártó László plébános prédikál az Evangélikus Templomban.
Az imahét zárónapja szombaton lesz, amikor is Megyesi Ferenc káplán hirdet igét a Református Újtemplomban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!