A mai fiatalok táplálkozási szokásai - Előadás az Acsádyban


2019-01-23 22:17:42  | cikk: Babos Petra  | 


A mai fiatalok táplálkozási szokásai - Előadás az Acsádyban főképe
Egy sikeres GINOP pályázatnak köszönhetően a Szakképzési rendszer átfogó fejlesztése című projektje keretében tartott dr. Pollák Éva gyermek-gasztroenterológus előadást a Mai fiatalok táplálkozási szokásairól a Pápai Szakképzési Centrum Acsády Ignác Szakképző Iskolájában. A programon 9-11.osztályig vettek részt a tanulók, összesen több mint negyvenen.
Dr. Pollák Éva kiemelte, sajnos a mai fiatalok nem egészségesen táplálkoznak, sok chipset, energiaitalt és Colát fogyasztanak, amelyek rendkívül károsak a szervezetükre.
-Teljesen egészségesen nem tudunk táplálkozni. Minél kevesebb műanyagot és idegen anyagot kellene bevinni a szervezetünkbe. Sajnos a zöldségekben mára már minimálisra csökkent az ásványi anyag tartalom és a nyomelem, ezért az étrend kiegészítők fontosságát is hangsúlyozom - emelte ki az előadó, aki rávilágította a diákságot, arra is, hogy a Coca Cola light sokkal egészségtelenebb, mint a sima Cola.
Az egészséges táplálkozáshoz napi 4-5 étkezés, 3 deciliter víz 10 testsúly kilogrammonként és rendszeres zöldség-és gyümölcsfogyasztás szükséges.
Ipsicsné Nagy Erzsébet igazgatóhelyettes elmondta, a közeljövőben is szerveznek hasonló egészségmegőrző programot a diákságnak, legközelebb tavasszal a szexualitás lesz a középpontban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!