Egy csodálatos dolog elején vagyunk, és remélem, a többség látja, hogy most már van mit megvédenünk - Huth Gergely a Polgári Körben


2019-01-22 20:38:40  | cikk: HuHa  | 


Egy csodálatos dolog elején vagyunk, és remélem, a többség látja, hogy most már van mit megvédenünk - Huth Gergely a Polgári Körben főképe
Közéletről, politikáról, ellenzékről és a kormány munkájáról is beszélt hallgatóságának Huth Gergely újságíró, a Hír TV, az Echo TV munkatársa, a pestisracok.hu hírportál társalapítója. A Pápai Polgári Kör rendezvényén - melyen Áldozó Tamás polgármester beszélgetett a vendéggel - zsúfolásig megtelt a Galéria Bisztró emeleti nagyterme. Az újságírót a rendezvény előtt kérdeztük a hazai közélettel, politikával kapcsolatos gondolatairól.
Áldozó Tamás polgármester beszélgetett a Polgári Kör vendégével

-Jó lenne, ha a magyarok, a magyar jobboldal egyre többet beszélne önmagáról, céljairól, törekvéseiről és sikereiről, eredményeiről, ugyanis sokakat frusztrál az az ellenzéki forrongás, amit folyamatosan látunk, annak ellenére, hogy mindössze néhány ezer hangadó próbál itt forradalmat, vagy akár puccsot végrehajtani. Most már nem is rejtik véka alá, hogy erőszakos terveik vannak, tulajdonképpen anarchista, vagy - ki kell mondani - száz éve már megismert bolsevik módszerekkel próbálják átvenni a hatalmat. Nem képesek megérteni azt, hogy elveszítették a választásokat, most már harmadszor zsinórban nem nekik szavazott bizalmat az ország lakossága és nyilván mindenkit ez foglalkoztat, ezt látjuk a tévében - vezette fel véleményét, hozzátéve - ha ezt úgy fogjuk fel, mint egy cirkuszi előadást, akkor nincs is semmi probléma. Ha csak a mi újságunkat, a pestisrácok.hu-t vagy az Echo TV-t, Hír TV-t megnézik, láthatják, hogy nem futunk el a vita elől, és akár velük is szívesen leülünk és kibeszéljük a gondjaikat.

Meglátása szerint emiatt az ország valódi ügyeiről kevés szó eshet.
-Nagyon fontos Hadházy Ákos lyukas zoknija, a mindenhonnan kirúgott, párt nélküli Szél Bernadett - szerintem teljesen nyilvánvalóan megrendelésre végrehajtott - hisztériája, de ennél sokkal fontosabb témákról is kell beszélnünk. Arról, hogy két év alatt majdnem harminc százalékkal nőttek a bérek Magyarországon. Arról, hogy év elején Dömötör Csaba államtitkár felsorolta azokat a pozitív változásokat, lehetőségeket, melyek életbe léptek, és ez nem fért bele egy félórás sajtótájékoztatóba, annyi minden változott jó irányba. Persze ez egyik sem szenzáció, ellenben mind olyan dolog, amiről 2010 előtt olyan sokat beszéltünk egy kifosztott országban, egy rémrossz posztkommunista vezetés alatt, amely ráadásul - gondoljunk Gyurcsány Ferenc kormányára - rátámadt saját nemzetére. Szóval amire akkor csak vágytunk: egy öntudatos, polgári Magyarország, amely építkezik, amely levegőt és teret ad az embereknek, amiben egymást tudjuk segíteni és egymás sikereit erősíteni, ez megvalósulni látszik. Nyilván van még sok probléma - ezért is voltunk annak hívei, hogy a problémákról, a valódi kritikákról is kell beszélni és nem szabad előle elfutni -, de egy csodálatos dolog elején vagyunk és remélem, hogy a többség látja, hogy most már van is mit megvédeni.
Huth Gergely szerint nemcsak a kormány, hanem a magyarok előtt is sok feladat áll még. Személyes példaként említette, őt nagyon bosszantja, hogy az ország közútjai mentén irtózatosan sok a szemét. Meglátása szerint egyrészt büntetni kellene az ilyet, másrészt megtanítani azoknak, akiket a szüleik nem tanítottak meg rá, hogy ezernyi lehetőség van arra, hogy legálisan ingyen, vagy olcsón lerakják a hulladékot.
-Vannak olyan társadalmi rétegek, akiknek még nem sikerült igazán segíteni, bár például a gyermekéhezés ebben az országban gyakorlatilag megszűnt, hiszen a lumpen szülők már nem lophatják el a családi pótlékot vagy a gyermekeknek szánt juttatásokat. Nyilván nagyon jó dolog, hogy a CSOK-kal a gyermekeket vállaló fiatal családok lehetőséget kapnak új házak építésére, de vannak olyan települések, melyek talán önhibájukon kívül, a rendszerváltás tolvajlásai és forgataga közepette hátra szorultak, ott az emberek benne rekedtek egy rossz életpályában és nem tudják felújítani ingatlanjaikat. Ezeken is kellene segíteni. Egy fejlődő, gyarapodó ország gondoljon minden állampolgárára, de nyilván lépésről lépésre tudunk haladni.
Zsúfolásig megtelt a Galéria Bisztró emeleti terme

Az ellenzékkel kapcsolatban éles kritikát fogalmazott meg az újságíró.
-Egy rendes ellenzék mellett nem lenne ördögtől való gondolat a politikai váltógazdálkodás. Olyan országban szeretnénk élni, ahol nem a világ végét jelenti, ha esetleg nem a nekünk legszimpatikusabb politikusok irányítják az országot, de ezt sajnos nem mondhatjuk el. Egészen elképesztő armageddon, őskáosz következne be, hogyha ez a Vona Gábortól és Schneider Tamástól Gyurcsány Ferencig tartó színes szörnyetegellenzék venné át a kormányzást. Láthatjuk, hogy néhány kivételes, tisztességesebb példát leszámítva, ezek a politikusok az önkormányzatokat is durván szétlopták, amikor lehetőséghez jutottak, tehát most a legfontosabb dolog, hogy az ország szavazói az eszüknél legyenek és ettől a - sajnos ezt kell mondanom - csürhétől megvédjék Magyarországot.
A 2019-es önkormányzati választásoknak egy nagy nemzetközi főpróbája lesz az európai parlamenti választás - emelte ki Huth Gergely.
-Az európai parlamenti választás egyfelől egy ítélet, voksolás arról, hogy milyen világban szeretnénk élni: egy patrióta, önmagára és az értékeire büszke Magyarországon és egy ilyen nemzetekből álló Európában, vagy egy elmosódó, migráns tömegek által ellepett, összekavarodó és átláthatatlan hátterű, globális szervezetek által uralt Európában -mi nyilván az előbbire voksolunk és erre biztatunk mindenkit. Ha komolyan gondoljuk, hogy jelenleg a Fidesz-KDNP-n kívül nincs alkalmas párt, ami ezt az országot vezethetné, akkor ez a választás egy óriási megerősítés is a kormánynak, tehát nem lehet félvállról venni. Aztán pedig jönnek az önkormányzati választások, és teljesen világos, hogy egy nagykoalíciós ellenzéki indulásra kell készülni, ahol nem fontos, hogy közös értékek, közös fejlesztési tervek, közös víziók legyenek, csak, hogy helyi szinten is a jobboldali, Fideszes vezetőket megbuktassák. Ennek is kizárólag rossz vége lehet, hiszen tudjuk, hogy a Heller Ágnes félék által gründolt, szélső baloldaltól szélső jobboldalig terjedő karrieristák, szerencselovagok koalíciója csak rosszat hozhat.
Az ellenzéki nagykoalíciós tervekkel már az országgyűlési választásokkor is próbálkozott az ellenzék - emlékeztetett az újságíró.
-Itt Pápán is próbálkoztak ezzel, de végül nem merték meglépni, hogy a baloldal és a Jobbik összeboruljon, de Tapolcán megtették, Veszprémben megtették és sok helyen próbálkoztak vele. Sok helyen csalódniuk is kellett, mert a választópolgárok gyomra ezt nem vette be, de azt is látjuk, gőzerővel folyik a baloldali ellenzéki választók megpuhítása, az agymosás az ellenzéki sajtóban. Ennek a lényege - ahogy szoktuk mondani a Sajtóklubban - a gonosz összeszerelő rém-diktatúrát fenntartó Orbán Viktort kell valahogyan megbuktatni, és innentől fogva nem számít, ki a jelölt, csak Orbán Viktor ellenében kell szavazni.
Huth Gergely úgy fogalmazott, akinek nem számít, hogy ki a jelölt, kit küld ki az Európai Parlamentbe, vagy kit választ polgármesternek, önkormányzati képviselőnek, az inkább maradjon otthon és gondolkodjon még négy évet azon, hogyan is kellene ennek az országnak kinéznie.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!