Óvodások látogatása az erkeles néprajzi teremben


2019-01-22 13:56:02  | cikk: Babos Petra  | fotó: iskola  | 


Óvodások látogatása az erkeles néprajzi teremben főképe
A Pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola látta vendégül a Pápai Városi Óvodák Fáy András Lakótelepi Tagóvodájának kicsinyeit hétfőn. Az óvoda projekthetet tart Magyarország az én hazám elnevezéssel, s ebből az alkalomból az Erkel iskola Régi korok kincsestára nevű kiállítótermébe tettek látogatást. Heizer Zoltánné örömmel fogadta az ovisokat és kísérőieket, s elmondta nekik, hogy ez a kiállítás egy elfogadott jó gyakorlat, a Magyar vagyok projekt keretében jött létre. Kiemelte, megtisztelő, hogy az iskola is hozzájárulhat a kicsi gyerekek magyarságtudatának kialakításához. Megtudtuk, a teremnek első látogatói az óvodások.
-A gyerekeknek nem volt ismeretlen a hely, hiszen Pusker-Orbán Petra, az iskola tanítója már mutatott be prezentációt az óvodában arról, hogy mit láthatnak majd a gyerekek a teremben, hogyan éltek nagyszüleik, dédszüleik, szépszüleik. Kindertné Surányi Lívia kalauzolta a kicsiket, akiknek bemutatta a régi korok bútorait, használati tárgyait. A gyerekek nagy érdeklődéssel hallgatták, hogyan éltek valaha az őseik. Az iskola ezután is várja sok szeretettel előzetes egyeztetés után azokat az érdeklődő osztályokat, csoportokat, akik kíváncsiak elődeink életére és személyesen megláthatják, milyen tárgyakkal, eszközökkel, bútorokkal könnyítették a mindennapjaikat. A terembejárásán kívül prezentációt és előadást is kínál az intézmény - tájékoztatta hírportálunkat az igazgatónő.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!