Egy éjszaka a jégpályán


2019-01-20 10:50:10  | cikk: Babos Petra  | 


Egy éjszaka a jégpályán főképe
Negyedik alkalommal szervezte meg a Magyar Jégkorong Szövetség 2019-ben a Jégpályák Éjszakája programot, melyhez az ország több koripályája is csatlakozott.
Az Esterházy jégarénában különleges élmény várt a korizókra, hiszen DJ. Béci jóvoltából színes fényekben és pörgős zenére korcsolyázhattak a téli sport szerelmesei egészen éjfélig.
A korizók között találkoztunk Áldozó Tamás polgármesterrel is, aki elmondta, ő már 20 óra előtt korizott, mert attól tartott túl sokan lesznek a pályán később.
-Nagyon tetszik a buli. Januárban eddig két nap kivételével mindig jöttem korcsolyázni, jó látni, hogy hétközben is vannak, de hétvégén még többen kilátogatnak a jégarénába - tudtuk meg a polgármestertől, aki hozzáfűzte, úgy tűnik a jégpálya egy sikertörténet a kastély udvarán.
-Már szinte elvárás, hogy jégpálya legyen a városban. Azt hiszem, hogy mára már kialakult az a törzsközönség, akik szívesen jönnek, de mindig lehet új és új arcokkal is találkozni, akik szintén kíváncsiak az új helyszínre - tette hozzá Áldozó Tamás.
És valóban, a jégfrissítést követően 20 óra után szinte golyóként csúszott be a pályára a korizók tömege, akik vidáman siklottak a friss tükörjégen. Voltak bátrabbak, rutinosak, akik koszorúztak, nagy sebességgel cikáztak a többiek között, vagy hátrafelé csúszkáltak, pörögtek és persze voltak kezdők is, akik a kordonba kapaszkodva lépkedtek vagy a Pandával tették meg első próbálkozásaikat a kiváló minőségű jégen. És voltak olyanok is, akik csak a korizókat nézték.
Kiss Henrietta lányával érkezett, mivel gyermeke szeretett volna korcsolyázni. Heni szerint nagyon jó ötlet volt az éjszakai programot megrendezni, ahol kiváló hangulat várt mindenkire. A fiatal anyuka elmondta, sokszor jönnek korizni, s ő is szokott, azonban most csak nézőként jött el.
Avas-Bokodi Martina elmondta, 5-6 évvel ezelőtt korcsolyázott utoljára, ezért gondolták úgy a párjával és a tesójával, hogy eljönnek a jégpályára erre a különleges esti programra. A fiatal lány elárulta, nagyon tetszik neki ez a helyszín, s biztos abban, hogy máskor is kilátogatnak a kastély udvarán található jégarénába.
Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, a 800 négyzetméteres pályát a téli szünetben és a Jégpályák Éjszakáján is maradéktalanul megtöltötték e téli sport szerelmesei.
-A Jégpályák Éjszakájára délután 16 órától lehetett jegyet váltani, s nagy örömünkre már akkor is sokan érkeztek. Rengetegen figyelmemmel kísérték a jégfrissítést 20 órakor, amire azért volt szükség, hogy éjfélig jó minőségű jégen lehessen korozni - tudtuk meg Boros Katalintól, aki hozzátette, nagy örömünkre szinten minden nap többen kilátogatnak a jégpályára, sok a régi vendég, és persze mindig vannak újak is.
-Nem vezetünk statisztikát arról, hogy a vendégek mely településről érkeznek, de sokan más városból jönnek hozzánk, egészen messzi helyekről is. Az Esterházy jégarénában szinte tavaszias időjárásban is lehet korizni, érdekesség, hogy amikor 13 fok volt, mégis kevesebben jöttek, mint a hidegben.
-Nagyon szeretnénk, ha a jégpálya is része lenne a város közösségi tereinek. Ezért is hirdettük meg a Jégpályák Éjszakáját, ahová nemcsak azokat vártuk, akik korizi szerettek volna, hanem azokat is, akik a korcsolyázókat elnézve elfogyasztanak egy meleg italt, beszélgetnek, s egy kellemes estét töltenének el nálunk - tette hozzá az ügyvezető.
A 2019-es Jégpályák Éjszakája beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hiszen sokan kilátogattak a hangulatos rendezvényre és örömmel siklottak a csodás környezetben, vagy csak nézelődtek és élvezték a vidám korizók látványát.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!