A piacról és a közlekedésfejlesztési projektről szólt a Projekt-party


2019-01-17 21:42:05  | cikk: HuHa  | 


A piacról és a közlekedésfejlesztési projektről szólt a Projekt-party főképe
Projekt-partival kezdődött a Pápai Polgári Kör januári rendezvénye is. A Galéria Bisztró emeleti termét megtöltő érdeklődőknek Áldozó Tamás szólt a fejlesztések megvalósítását biztosító támogatási összegekről és az azokat kiegészítő saját forrásokról, melyeket a város idei költségvetésében biztosítanak. A polgármester ezek kapcsán a készülő költségvetésről is szólt, megemlítve annak prioritásait, stratégiai céljait és a város pénzügyi helyzetét.
-A 2019-es költségvetés alapozza meg azt az állításunkat, hogy minden elnyert projektünket végrehajtjuk és az utolsó fillérig felhasználjuk azokat a forrásokat, amiket a város a fejlesztésekre kapott.
A pápaiak büszkék lehetnek elért eredményeikre - fogalmazta meg a városvezető

A városvezető a település helyzetéről szólva megemlítette a vásárlóerő-index kutatás eredményeit, melyet egy európai multinacionális gazdasági társaság készít. A kutatóintézet felméréseit a korábbi években is megvásárolta a város, így jól nyomonkövethető a változás.
-Az összehasonlítható adatok azt mutatják, hogy az egy háztartásra jutó pápai vásárlóerő erőteljesen felzárkózott az elmúlt években, meghaladja az országos átlagot és megközelíti a megyeszékhely eredményeit. De az is elmondható, hogy nyolc olyan megyeszékhely van az országban, amelynél a pápai vásárlóerő erősebb. Ilyen például Debrecen, Kecskemét, Miskolc, Salgótarján, Pécs és Kaposvár.
Ez azt jelenti, hogy átlagban egy pápai háztartásnak a vásárlóereje magasabb, mint átlagban egy kecskeméti háztartásnak - magyarázta a kutatás eredményeit.
-Ezek olyan eredmények és mutatók, amiket érdemes megbecsülni. Amikor véleményt mondunk a városunkról, ez erősítheti az önbecsülésünket és büszkék lehetünk arra a munkára, ami ebben a városban sok-sok pápai együttműködésének köszönhetően folytatódik.
Az érdeklődők megtöltötték a Galéria Bisztró emeleti termét

Rádi Róbert, a projektek koordinációját végző Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője két projekt részleteiről és előrehaladásáról beszélt az érdeklődőknek. A piac újjáépítése kapcsán a városi közbeszédben arra a gyakran előforduló kérdésre adta meg a választ, hogy miért nem indult még el a piaccsarnok építése.
-A pályázat megvalósításának kötelező feladatai, határidői vannak, melyek biztosítják, hogy a projektet le tudjuk zárni. Ilyen elem, hogy minden közbeszerzési eljárás ellenőrzésen megy át, mely időbe telik. Mi az időt abban mérjük, hogy a projektet határidőre be tudjuk fejezni és az előírásoknak eleget tegyünk.
Hozzátette, a régi csarnok lebontásával, olyan munkát hoztak előbbre, amit a kivitelező kiválasztása után is el lehetett volna végezni, de így ennek az időtartama már nem terheli az építkezés időtartamát, vagyis az új csarnok megépítésére több ideje lesz a kivitelezőnek.
Rádi Róbert a projektekkel kapcsolatos kérdésekre is válaszolt

A közlekedésfejlesztési projekttel kapcsolatban arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy ennek a kivitelezési munkái is megkezdődtek, január végéig a városban öt új gyalogos-átkelőhely készül el, ezt követi majd a projekt többi elemének megépítése. A fejlesztés egy lámpás kereszteződés kialakítását tartalmazza az Erkel-Somlai úti csomópontban, körforgalom épül a Téglagyári út-Szent István út-Várkert út találkozásánál, két városkaput létesítenek, ezen túl pedig kerékpárutat építenek és újítanak fel.

A Projekt-partyt követően Huth Gergely újságíró volt a vendége a Pápai Polgári Körnek, akivel Áldozó Tamás beszélgetett közéleti és politikai témákról.

Képek:


Címkék: Projekt-party
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!