Multimédiás előadás a gyermekszínházi bérletben


2019-01-16 21:58:47  | cikk: Babos Petra  | 


Multimédiás előadás a gyermekszínházi bérletben főképe
Egy igazán különleges színházi élményben lehetett részük a 2018/2019-es gyermekszínházi évad bérlettulajdonosainak, hiszen a Bandart Társulat Ann-droid címmel multimédiás előadást mutatott be.
A különleges előadás a színházat a legújabb digitális technikákkal ötvözi. Interaktív vetítés, okos LED kosztüm, egy robotlabda és egy drón is színesíti ezt a csodálatos világot, amely gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt igazi mesebeli élményt nyújtott.
Lengyel Katalin táncművész elmondta, a Bandart előadásaiban a színházat a legújabb interaktív technológiával ötvözik, így hozva létre minél izgalmasabb látványvilágot. Eddig három multimédiás színházi előadást készítettek, amelyekkel járják az országot, Európát és az egész világot. Igyekszünk az előadó művészetet ezekkel a digitális technikákkal ötvözni.
-A műfaji elemek, mint a robotika, vetítés, háttérben futó animáció külön-külön is léteznek, azonban ezt a kohéziót Magyarországon még nem láttam, ezeknek az elemeknek mind szerepe van a darabban, s nem absztrakt módon van előadva, hanem egy jól érthető történetben. A nézők szeme láttára egy rajzfilm elevenedik meg, amiben hús-vér szereplők mozognak együtt a háttér animációval, így keltve 3D filmérzetet - mondta Tóth-Zs. Szabolcs újmédia művész.
-A mai fiatalokat digitális bennszülötteknek is szoktuk nevezni. Célunk, hogy megmutassuk, hogy hogyan lehet kreatívan használni ezeket a technikákat, miközben a színházba elcsaljuk őket, és lényeges mondanivalót is közvetítünk, a szeretet és a barátság fontosságáról. A történet főszereplői Alfréd, a hóbortos feltaláló és teremtménye Ann, a kíváncsi robotlány. Kettőjük kapcsolatának szépségeit és nehézségeit mutatja be a darab, miközben megismerjük Alfréd egyéb teremtményeit, Bip Bip-et, a hűséges robotlabdát és megannyi kreált, fantasztikus lényt, mint Láb-Gombát, Nyaló-Kannát és Kéz-Verőt. Kedves személyiségüknek és játékos kinézetüknek köszönhetően ezek a részben rajzolt, részben valódi lények egyenrangú szereplőkké válnak a történetben. A darabot végigkommentálja a harmadik, láthatatlan szereplő, akit Papp János mindent betöltő hangja személyesít meg. Alfréd, egy feladatot ad a robot kislánynak, megtalálni és hazahozni az elveszett lényeket. Ezzel elindul számukra megannyi meglepetést tartogató, változatos akadályokkal telített út, amelynek hatására mindkettőjüknek változnia kell. Tanulva hibáikból, végül Alfréd és Ann (teremtő és teremtmény, apa és lánya) újból egymásra talál - mondta Lengyel Katalin.
A pápaiak jól fogadták az előadást, a gyerekek a darab végén tapsoltak és megtekintették a robotlabdát.


Képek:


Címkék: színház
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!