Új vizesblokkok a Mező kollégiumában


2019-01-16 19:37:41  | cikk: HuHa  | 


Új vizesblokkok a Mező kollégiumában főképe
Az intézményfenntartó, Agrárminisztérium biztosította forrásból újulnak meg a Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium diákszállásán a vizesblokkok. A háromszintes épület két felső szintjén található kollégiumban négy vizesblokk működik, a mosdók, WC-k, zuhanyzók rég megértek a cserére, ráadásul a vízvezetékek is elhasználódtak, folyattak, így a falbontással járó műszaki problémákat is megoldják a felújítással.
Megértek a feljításra a Mező koleszának vizesblokkjai

Gál Imre, az iskola igazgatója érdeklődésünkre elmondta, több mint 43 millió forintot biztosított a minisztérium a felújításra, ennek a munkafolyamatai zajlanak jelenleg a kollégiumban. Mivel a diákszállás működik, két vizesblokkot újítanak fel egyszerre, ezek elkészülte után a másik kettő következik. A kollégium kihasználtsága ötven százalékos, így a munkálatok nem okoznak fennakadást az ellátásban.
-A felújítás teljes körű, semmi nem marad a régiből, mindent újra, modernre cserélünk - tudtuk meg az igazgatótól. Ez azt jelenti, hogy a víz- és lefolyóvezetékek cseréje, a villamoshálózat újjáépítése, a zuhanyzók teljes felújítása, a mosdók és WC-k komplett cseréje valósul meg a beruházás keretében, de újak lesznek a csempe és járólap burkolatok és a radiátorok is.
Az első két vizesblokknál már a munkálatok végén tartanak, várhatóan péntekre befejezik a szakemberek a kivitelezést, ezt követően az új vizesblokkokat veszik használatba a diákok, a másik kettőben pedig a jövő héten megkezdik a felújítást.
Új és modern lesz minden

-Nagyon indokolt volt már ez a beruházás - mondta el Gál Imre - a megyében a mi iskolánk az egyetlen, ami az Agrárminisztériumhoz tartozik, így a megye teljes területéről szeretnénk ide vonzani a diákokat, de az utóbbi időben ennek jelentős akadálya volt, hogy a kollégium nem volt vonzó a diákok és szüleik számára.
A 21. századi körülmények biztosítása mellett fontos, hogy a régi vezetékek okozta beázások is megszűnnek, hiszen nemcsak a külső falon, hanem az alsóbb szinteken is vízfoltok jelezték a műszaki problémát.
További felújításokat is terveznek a kollégiumban - tudtuk meg Gál Imre igazgatótól

A Mező kollégiumában nem ez az egyetlen beruházás, az év végén zárult az az európai uniós projekt, melynek keretében 93 millió forintból szigetelték a tetőt és a külső homlokzatokat, illetve a korábban ki nem cserélt nyílászárókat hőszigetelt ablakokra, ajtókra cserélték. Ezzel jelentősen csökkennek a működtetési költségek a diákszálláson, és kellemesebb hőmérsékletet tudnak biztosítani a diákoknak. A tervek között a kolesz további felújítása is szerepel. Gál Imrétől megtudtuk, a folytatásban előbb a kollégiumban szintenként meglévő konyhákat szeretnék felújítani, de tervezik a közösségi helyiségek bútorzatának cseréjét is. A Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium még egy projekt végrehajtását tervezi, ez is az energetikai korszerűsítést célozza: napelem rendszert telepítenek az intézmény kollégiuma és két iskolaépülete tetejére. A statikai vizsgálatok lezajlottak, a következő lépés már a kivitelezés lesz.

Képek:


Címkék: felújítás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!