Megalakult a Pápai Társasjátékos Klub - Várják az érdeklődőket


2019-01-14 08:47:26  | cikk: Babos Petra  | 


Megalakult a Pápai Társasjátékos Klub - Várják az érdeklődőket főképe
2018 decemberében alakult meg a JMSZK kisközösségeként a Pápai Társasjátékos Klub.
Beller Zsombor alapító tag elmondta, Győrben már három éve működik egy hasonló klub, s akkor merült fel az ötlet, hogy Pápán is lenne igény ilyen közösségre.
-A klubnak még szerény a létszáma, eddig fél tucat fő vett részt a klubnapokon, de nagy örömömre egyre több fiatal érdeklődik a csapat iránt - emelte ki Beller Zsombor, aki hozzáfűzte, a társasjátékozás kikapcsol, fejleszt és összehozza az embereket.
-Az országban egyre több helyen nyílnak társasjátékos klubok. Már több étteremben és kávézóban, szórakozóhelyeken is működik ilyen klub. Reméljük, Pápán is lesz igény erre a klubra, hiszen mindenkinek vannak kedvenc játékai, amit szívesen vesz elő a családdal, barátokkal és hosszan tud mesélni arról, milyen jó is ezekkel játszani. Legyen ez akár társasjáték, akár terepasztalos stratégia vagy a számtalan szerepjátékos rendszer egyike. A klub azért jött létre, hogy minden társasjátékok iránt érdeklődő embert megismertethessen az egyes játékok eszközeivel, szabályrendszereivel, és lehetőséget adjon a játékra. Ehhez helyet, alkalmat, társaságot szervezünk, és a rendelkezésünkre álló játékokkal úgy mutatjuk be a társasjátékozás “modern formáit”, mint értékteremtő, aktív, közösségi együttlétet - tudtuk meg az alapító tagtól, aki kiemelte, a klubnak jelenleg nincsenek saját játékai, így arra kérnek minden érdeklődőt, hogy hozza el magával saját társasát az egyes alkalmakra.
Terveik között szerepel, hogy a klub saját játékokat is beszerez pályázat útján.
A klubnapokat péntekenként tartják 15 és 20 óra között a JMSZK Huszár Közösségi Házának emeleti termében. A lelkes csapathoz életkortól függetlenül bárki csatlakozhat. Klubtagsági összeg nincsen. Aki csatlakozni szeretne, vigye magával kedvenc társasjátékát a klubnapokra, melyekről a kezdeményezés közösségi oldalán vagy e-mail-címén tovább informálódhat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!