Boldog szökés


2010-05-28 13:36:00  | cikk: Tóth Tamara  | 



Tungli M. Klára költőnő volt a Jókai Kör vendége tegnap este. Az elismert költőnő 2008-ban megjelent ötödik kötetét mutatta be a Jókai Kör Irodalmi Önképzőköre szemléltető versek felolvasásával, a könyv szerzőjével pedig Kellei György újságíró beszélgetett. Eddig megjelent írásai: Repülj madár (2002), A visszatérő (2003),Csöndfalak (2004), Mi végre? (2006) és a most bemutatásra került 2008-ban megjelent Boldog Szökés. Ez a könyv egy sajátos hangvételű lírai napló. Felfogható egy menekülésként is, ahogy a cím is mondja a mai zaklatott, sietős világból - mondta el kérdésünkre az írónő. A napló a műfaj klasszikus szabályai szerint időhöz kötött, két évet ölel fel, ám a versek és a velük harmonizáló prózai etűdök után feltüntetett dátumok szinte jelentőségüket vesztik. Apró pillanatképeket olvashatunk, egy-egy konkrét történet elmesélésével. A versek gondolatok a létezésről, annak milyenségéről szelíd iróniával.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!