Kevés baleset, több garázdaság az év végén


2019-01-02 20:34:32  | cikk: HuHa  | 


Kevés baleset, több garázdaság az év végén főképe
A 2018-as esztendő végén több munkája akadt a pápai rendőröknek, mint az elmúlt években - mondta el érdeklődésünkre Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredes, a kapitányság kiemelt megelőzési főelőadója. Több esetben garázdaság miatt kellett intézkedniük, szenteste, december 30-án és szilveszter napján is történtek ilyen jellegű cselekmények. Ezek közül egy történt a járás egyik falujában, a többi pedig Pápán.
-A garázda cselekmények egy része motiválatlan rongálásban merült, ki, volt olyan elkövető, aki utcakaput rugdalt, ablakot tört be, de közterületen elkövetett bántalmazás miatt is fel kellett lépni kollégáinknak. Ezek egyikében az elkövetőnél kés is volt, őt a rendőrök őrizetbe vették és azóta előzetes letartóztatásban van - közölte.Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredes összegezte az év végi eseményeket

Baleseti szempontból kissé jobb volt a helyzet, két baleset történt az ünnepek idején. Mihályháza környékén egy gépjárművezető egy betonhídnak ütközött, a sofőr és utasa is könnyű sérülést szenvedett. A másik baleset január 1-jén történt Németbányán, ott egy parkoló autót rongált meg egy ismeretlen gépjárművezető, aki adatai hátrahagyása nélkül elhajtott a helyszínről.
-Ittas vezetővel egy esetben intézkedtek kollégáink, ő közigazgatási bírságot kapott.
Két balesethez riasztották a közlekedésieket. Képünkön dr. Varga Balázs alezredes, a közlekedésiek osztályvezetője

Az esztendő utolsó napjához hozzátartoznak a pirotechnikai eszközök, ezzel kapcsolatban a pápai rendőröknek nem kellett intézkedést foganatosítaniuk. Az alezredes arra hívta fel a figyelmet, a fel nem használt pirotechnikai eszközöket a jogszabály szerint 5 napon belül vissza kell vinni a vásárlás helyére, aki ezt nem teszi meg és otthonában birtokol ilyen pirotechnikai eszközt, az szabálysértést követ el, mely 150 ezer forint bírsággal sújtható.
A pápai rendőröknek két segítő akciójuk is volt az év végén, egy, a kórházat engedély nélkül elhagyó beteget kísértek vissza az egészségügyi intézménybe, és egy idős hölgyön is segítettek, aki otthonában elesett és gondozói nem tudtak bejutni hozzá.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!