They are the champions - Újévi fúvós show


2019-01-02 01:00:24  | cikk: ha  | 


They are the champions - Újévi fúvós show főképe

Nem elírás a cím, persze, hogy azt énekelték és fújták, hogy We are the champions, de a pápaiak meg úgy gondolják, hogy ők, a fúvósok a bajnokok. Sokan ültek úgy be a koncertre, hogy a tavalyinál már nem lehet jobb az újévi buli, aztán kiderült, hogy mégis. Pápa Város Fúvószenekara két részből álló show-ja ezúttal is telt házas volt, állva tapsolós volt, jó élmény volt. Nagyot vállaltak a Queen-nel, de bejött. Épp úgy, mint a helyszín, ezúttal ugyanis a Sportcsarnokban volt a koncert, közel ezer nézővel.

Ezúttal is Horváth Adrián hangszerelte a dalokat. Szerinte a fúvószenekarra mondanivalójában talán a Don't Stop Me Now című Queen-dal illik

15. alkalommal állt közönség elé újévi műsorral a zenekar, és a másfél évtized alatt koncertjeik egyre népszerűbbek, látványosabbak, színesebbek lettek. A klasszikus fúvószenekari daraboktól (persze azért az is szerepel a repertoárjukban) elrugaszkodtak, és próbálták kitalálni, hogy mi tetszik a közönségnek. Egymást követték a tematikus koncertek, mindig egy-egy zenekar vagy előadó legnagyobb slágereiből válogattak. Tehették, hisz Horváth Adrián karnagy mindig remekül megoldotta a hangszerelést.

Fodor Bernadett mezzoszoprán énekes új színt és hangot vitt a show-ba

A 2018-as év Queen-mámorban telt, hisz a filmet sokan látták, s bár a kritikusok fanyalogtak, a nézők szerették. De nem a film adta az ötletet, hanem a zenekari egyesület elnökének fia, Mógor Dávid kérte meg a karnagyot, hogy a 2019-es show témáját ezúttal a Queen adja. Egy elég hosszú listával támasztotta alá kérését, amiből aztán Horváth Adrián válogatott. A két blokkból álló koncert első részében zenei visszatekintés részese lehetett a közönség, de ezúttal már itt is megjelentek az énekesek, Fodor Bernadett és Solti Ádám például a Barcelona című dalt adta elő.

A temperamentumos Ress Hajnalka mindig magával ragadja a közönséget

A második részben aztán a legnagyobb Queen-slágereket fújta a zenekar, Ress Hajnalka, Fodor Bernadett, Ekanem Bálint Emota és Solti Ádám pedig megmutatta, hogy tudnak énekelni, elfogadták a kihívást és megmutatták, hogy szólóban, duettben, de négyen együtt is remekül szólnak. Ress Hajnalka és Solti Ádám tavaly léptek fel először Pápa Város Fúvószenekarával, de nagyon hamar megtalálták a közös hangot, szenzációs a csapat, nagyon profin szól a banda és Horváth Adrián remek karnagy, mondták. Ress Hajnalka végigtáncolta a koncertet, nagyon szereti a Queent, látszott, hogy élvezi a műsor minden percét. Solti Ádám elmondta, hogy úgy érzi, ebben a show-ban nem az énekesek a főszereplők, ő azért is állt mindig a színpad szélére, hogy lássa a zenészeket a közönség.

Solti Ádám egyik nagy kedvence a Queen. A másik Michael Jackson - szívesen énekelne tőle néhány dalt egy újévi show-n...

Fodor Bernadett most először lépett fel a fúvósokkal, mint mondta, a könnyűzene nem feltétlenül könnyű, hisz pont a Queennek elég technikás, nagy hangterjedelmet igénylő dalai vannak. Az operaénekes élvezte a koncertet, szívesen kalandozik néha más műfajokba, most ritka élményben lehetett része a pápai közönségnek. Ekanem Bálint Emota viszont rendszeres fellépője a fúvós koncerteknek. Tavaly kihagyta, akkor fura is volt nézőként hallgatnia a műsort, most viszont bevállalta, bár mint mondta, Pápán mindig jobban izgul, mint bárhol máshol, s hát Freddie Mercury hangszíne is nagyon más volt. A show-ban négy eltérő karakter és hang lépett színpadra, s így volt ez sikeres. Az összekötő szövegeket Glassl Dominik mondta, aki Freddie Mercuryként mesélt a dalokról és a zenekarról. Az első rész konferansziéja ezúttal is László Katalin volt.

Ekanem Bálint Emota ezúttal új partnerekkel énekelt, de remek volt az összhang

A koncert végén visszatapsolták a zenekart és az énekeseket, a ráadásnál pedig már állt a közönség, s aztán le sem ültek, a nézők állva végigtapsolták a hagyományos záródalt, a Radetzky-indulót. Jó, hogy a fúvósok ezt kívülről tudják már és nem kell a kottát nézni, mert biztosan megható látni a rengeteg embert, akik évről-évre ott vannak velük. S még lesznek is, hisz Pápa Város Fúvószenekara január 5-én is ad egy koncertet a Sportcsarnokban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!