„Mert egy gyermek születik nekünk...” advent negyedik hétvégéje a Fő téren


2018-12-23 23:03:47  | cikk: Babos Petra  | 


„Mert egy gyermek születik nekünk...” advent negyedik hétvégéje a Fő téren főképe
Szentestét megelőző napba nyúlt idén az adventi időszak, így a várakozás negyedik hétvégéjén igazi karácsonyi hangulat lengte be a város főterét. Szombat délutántól ismét a Gyertyafényes Advent programsorozata fogadta a belvárosba érkezőket, hogy együtt éljék át az ünnepvárás hangulatát, karácsonyi dallamok melegítsék át szívüket és az adventi vásár kézműves termékeiből válogassanak a karácsonyfára vagy ajándéknak, s közben ízletes kürtőskalácsot majszoljanak és fűszeres forralt bort igyanak.
A karácsonyra hangoló műsorok sorát a Pápai Petőfi Sándor Gimnázium tanulójának, Mészáros Adriánnak a műsora indította, majd a Mennyország öröme című összeállítást láthatta és hallhatta a közönség a Vargha Gyula Református Általános Iskola Magyargencsi Tagiskolájának tolmácsolásában.
Présing Balázs tanító elmondta, nagy öröm számukra, hogy a Gyertyafényes Advent keretin belül ők is lehetőséget kaptak a bemutatkozásra a diákokkal.
 A Vargha Gyula Református Általános Iskola Magyargencsi Tagiskolájának diákjai

-A betlehemi történetet a falu kultúrházában mutattuk még be ezen kívül. A gyerekek nagyon szívesen tanulták meg a szövegeiket, több verset, táncot és dalt - mondta a tanító.
Töreki Barbara 4. osztályos diáktól megtudtuk, már nagyon izgatottan várja a karácsonyt, melyre sokat készültek szüleivel. Vasárnap süteményt sütöttek, szenteste otthon lesznek, majd másnap mennek a rokonokhoz. Mint mondta, jó érzés volt Pápán fellépni a nagyszínpadon, a Fő téren.
Az iskolások műsorát a Malomsoki Menyecskék, majd a Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület táncosainak összeállítása követte, akik kis magyarországi és erdélyi táncokat mutattak be.
A szombat estét a FunThomas Band karácsonyi koncertje zárta.
A FunThomas Band fergeteges koncertet adott a város Fő terén

Kaszás Gábortól, a zenekar vezetőjétől megtudtuk, a zenekar 2013-ban alakult Várpalotán.
-Mindannyian ismertük egymást, célunk az volt, hogy a szürke hétköznapokból kiragadjuk magunkat a koncertjeinkkel. Aztán egyre több fellépésünk lett, hogy mára már egy jó kiegészítés lett a munka mellett. Örökzöld slágereket dolgozunk fel magyarul és angolul egyaránt - emelte ki a zenekar vezetője, aki hozzátette, minden fellépést élveznek, s örömmel fogadják a megkeresést. A zenekar karácsonyi dalokkal lepte meg a pápaiakat, amelyet együtt énekeltek a közönséggel.
Kaszás Gábortól megtudtuk, a karácsony nagyon bensőséges náluk otthon. Rokonokat látogatnak, vendégségbe mennek.
Advent utolsó vasárnapján a térre érkezőket a Horváthné Hollenczer Anita karácsonyi műsora fogadta, majd a varázslatos hangú Singh Viki lépett fel, melyre sokan gyűltek össze.
Singh Viki elmondta, karácsonyi dalokkal készült Pápára. Mint kiemelte, párja édesanyja pápai, így nagy öröm számára, hogy itt léphetett fel, valamint Pápa a második kedvenc városa Szentendre után.
Singh Viki örömmel jött Pápára 

-Az idei karácsony lesz az első, amikor én sütök, főzök. 25-én jönnek édesapámék a testvéreimmel. Már nagyon várom - mesélte a mosolygós énekesnő, aki hozzáfűzte, énektanárként dogozik, valamint van egy közös webshopjuk, amelyet a párjával üzemeltetnek.
A város adventi koszorúján aztán vasárnap fellobbant a negyedik gyertya lángja is. A Sarokkő Baptista Gyülekezet tagjainak rövid előadása után Boncz Zoltán lelkipásztor mondta el ünnepváró gondolatait.
Vasárnap Boncz Zoltán gyújtotta meg az adventi koszorún negyedik gyertyáját

-Mert egy gyermek születik nekünk, fiú adatik nekünk. Az uralom az ő vállán lesz, és így fogják nevezni: Csodálatos Tanácsos, Erős Isten, Örökkévaló Atya, Békesség Fejedelme. Uralma növekedésének és a békének nem lesz vége a Dávid trónján és országában, mert megerősíti és megszilárdítja törvénnyel és igazsággal mostantól fogva mindörökké. A Seregek Urának féltő szeretete viszi véghez ezt. Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Mert az Isten nem azért küldte el a Fiút a világba, hogy elítélje a világot, hanem, hogy üdvözüljön a világ általa - emelte ki Boncz Zoltán, aki hozzátette, a karácsony arról szól, hogy Krisztus eljött hozzánk, azért, hogy vele együtt élhessünk.
Az adventi rendezvény este a Pápai Petőfi Sándor Gimnázium zenekarának, Elekes Mártonnak, Piller Ádámnak és ifj. Piller Károlynak az ünnepi összeállításával zárult.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!