Nyárbúcsúztató kerti parti a Támogató Szolgálatnál


2009-09-11 21:10:03  | cikk:  | fotó: Babos Petra  | 


Nyárbúcsúztató kerti parti a Támogató Szolgálatnál főképe
Még az időjárás is igazi nyár végi ruháját öltötte fel ma délutánra, az Egyesített Szociális Intézmény Támogató Szolgálatának nyárbúcsúztató kerti partijára. A fátyolfelhők mögül kibukkanó nap aranyfénybe öltöztette a Barát utcai Gondozási Központ kis kertjét, a lehulló néhány csepp eső pedig mintha csak a véget érő nyarat akarta volna elsiratni. A kerti partira összegyűlt vendégeknek azonban nem volt okuk a kesergésre. Vidám műsorra, szalonnasütésre és kötetlen beszélgetésre hívta őket a Támogató Szolgálat.
A 2005 óta működő szolgáltatás jelenleg 46 főt lát el: érzékszervi és -mozgásfogyatékos, valamint értelmi sérült személyek lakókörnyezetben történő speciális ellátása a feladatuk.
A kerti parti - melyet az ellátásban részesülők nagy örömmel fogadtak - a szolgálat koordinátorának, Piriné Baksa Évának ötlete alapján jött létre. A Gondozási Központ kis kertjében összegyűlt vendégeket Csőréné Pőr Eszter, az Egyesített Szociális Intézmény vezetője köszöntötte, kellemes időtöltést kívánva a meghívottaknak. A kis műsorban Kurcsics Ádám énekelte el a Magyarország című dalt, Rolkó Elemérné két vidám verssel szórakoztatta a közönséget, majd Molnár Veronika, a Best zenekar énekesének slágerei és a Fogyatékosok Nappali Intézménye két tagjának táncos műsora szerzett vidám perceket a jelenlévőknek. A jó hangulatú összejövetel szalonnasütéssel és kötetlen beszélgetéssel folytatódik egészen késő délutánig.
Piriné Baksa Éva a rendezvény kapcsán úgy fogalmazott, céljuk az volt, hogy lehetőséget adjanak az otthonukban betegségükből adódóan szinte a külvilágtól elszigetelten élő ellátottjaiknak arra, hogy találkozzanak sorstársaikkal, érdekképviseleti szervezeteik vezetőivel és néhány kellemes órát töltsenek el együtt. A jó hangulatú rendezvénynek várhatóan lesz folytatása is, és évente néhány alkalommal szerveznek majd hasonló összejöveteleket.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!