Biztonságban az ünnepek előtt


2018-12-20 09:17:37  | cikk:  | 


Biztonságban az ünnepek előtt főképe
A pápai rendőrök prevenciós kiadványokkal hívták fel a figyelmet az adventi időszakban előforduló vagyon elleni bűncselekmények megelőzésére.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai 2018. december 18-án délelőtt a helyi termelői piacon, másnap pedig közösségi szolgálatos diákok közreműködésével az egyik helyi áruház parkolójában szólították meg a vásárlókat. A rendőrök felhívták a figyelmet arra, hogy a  vásárlások alkalmával a mobiltelefont, a lakáskulcsot, az autó indítókulcsát és a pénztárcát ruházatuk belső zsebében tartsák. A gépkocsival érkezőket arra kérték, hogy az autó utasterében ne hagyjanak értéket és a jármű ajtajait arra az időre is zárják be, amíg a csomagtartóba pakolják a megvásárolt árucikkeket.

A szóbeli tanácsok mellett a rendőrök és a diákok prevenciós tanácsokat tartalmazó kiadványokat is átadtak a vásárlóknak, valamint megszólították az áruháznál levő bankautomatához érkezőket is. Felhívták a figyelmüket arra, hogy ne tartsák bankkártyájuk PIN kódját a kártya közelében és pénzfelvételkor ügyeljenek rá, lehetőség szerint ne álljon mögöttük közel senki.

Képek:


Címkék: rendőrségi