Bajnokok, példaképek


2018-12-19 20:29:34  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Bajnokok, példaképek főképe
Több évtizedes hagyomány városunkban, hogy az év végéhez közeledve Pápa Város Önkormányzata elismerésben részesíti az adott évben a sport és a tanulmányok terén kiválóan teljesítő diákokat és felkészítőiket. A tradíció 2018-ban sem szakadt meg, a Sportcsarnokban a Jó tanuló, jó sportoló díjátadón közel 250-en vehették át jól megérdemelt jutalmukat. Az ünnepség a Tarczy Lajos Általános Iskola tanulóinak műsorával indult, akik a Pápai Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola növendékeivel kiegészülve fuvoláztak, labdás gyakorlatokat mutattak be, végül a felkészítőkkel közösen elénekelték a We are the champions című Queen dalt. A műsor után dr. Áldozó Tamás köszöntötte a diákokat, a polgármester azt mondta, fontosnak tartja, hogy minden év végén találkozzon az edzőkkel, felkészítőkkel és a szülőkkel.

- Önök mindannyian bajnokok, ezáltal példaképek, kiemelkednek egy közösségből, többet dolgoznak, szebb eredményeket érnek el, amivel biztatást adnak a többieknek - fordult a díjazottak felé a polgármester. - Tapasztalható, látható hazai és nemzetközi teljesítményekről van szó, hiszen tavaly fizikából nyert egy pápai diák nemzetközi versenyt, idén pedig földrajzból Mészáros Márton végzett dobogós helyen egy világversenyen. Mindez jó példa arra, hogy különböző iskolákból is oda lehet érni a világ tetejére, egy olyan magas szintre, ahova az oktatási rendszer képes eljuttatni egy tehetséges fiatalt. A sport terén is évek óta tudunk kiváló eredményekkel büszkélkedni, tekében és atlétikában is annak ellenére születtek kiemelkedő nemzetközi sikerek, hogy a körülmények egyelőre mostohák. Bízom benne, hogy a jövőre kezdődő beruházásoknak köszönhetően a javuló működési feltételekkel az eredmények is még jobbak lesznek. Szeretnék köszönetet mondani a pedagógusoknak, edzőknek, ők sokszor a háttérben maradnak, ezen az alkalmon azonban nekik is kijár a dicsőség.

A köszöntő után Áldozó Tamás polgármester és dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő közösen adta át az elismeréseket.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!