Máltai ajándék nyugdíjasoknak


2018-12-19 20:12:03  | cikk: pi-pa  | 


Máltai ajándék nyugdíjasoknak főképe
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Csoportja és a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete évek óta kapcsolatban áll egymással. A karitatív szervezet rendszeresen támogatja az egyesületen keresztül a pápai nyugdíjasokat, akik közül többen önkéntes munkájukkal segítik a szeretetszolgálatot, főként a minden év decemberében megrendezett Adni öröm! akció idején.
Az idei évben december 13-tól 18-ig gyűjtött a szeretetszolgálat az egyik áruházlánc üzleteiben, köztük Pápán is. Az akció során felajánlott adományokból a szeretetszolgálat önkéntesei ma délelőtt adtak át közel ezer kilogrammnyi élelmiszert - lisztet, cukrot, rizst, tésztát, konzervet és édességet - a pápai nyugdíjasok egyesületének. Az élelmiszerekből a nyugdíjas egyesület irodájában állítottak össze mintegy 200 csomagot, melyet az egyesület leginkább rászoruló tagjaihoz juttatnak el még karácsony előtt.
Baán Éva, a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete elnöke hangsúlyozta, nagy tisztelettel és szeretettel köszöni a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Csoportjának, hogy az elmúlt években rendszeresen támogatták az egyesület tagjait, s ők s segítik a szeretetszolgálat pápai csoportjának munkáját. Ez a kölcsönösség az, ami a két szervezet közti jó kapcsolat alapja.
Mint megtudtuk, az Adni Öröm! akcióban összegyűjtött adományokból hétfőn közel száz csomagot már átadott a szeretetszolgálat pápai csoportja a Szent István Római Katolikus Általános Iskola 50 diákjának, illetve támogató szolgálatuk fogyatékkal élő ellátottainak. A nyugdíjas egyesület irodájából pedig a Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI-hez mentek munkatársaik, ahol közel 130 cipősdoboznyi ajándékot és 40 élelmiszercsomagot adtak át az iskola tanulói számára.

Képek:


Címkék: málta
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!