Téli ünnepek és népszokások a Nátuskerti oviban


2018-12-19 19:12:35  | cikk: pi-pa  | 


Téli ünnepek és népszokások a Nátuskerti oviban főképe
A Pápai Városi Óvodák Nátuskerti tagóvodájában az elmúlt hetekben több, a téli ünnepekhez és népszokásokhoz kötődő programon is részt vehettek a gyermekek, mondta el hírportálunknak Geszti Dóra, a tagóvoda vezetője.
Elsőként a Mikulás érkezésére készültek a gyerekek, majd a Kékfestő Múzeumban ismerkedtek meg a Luca-napi hagyományokkal. Ezután a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó tevékenységekkel folytatták a készülődést, verseket és énekeket tanultak és alkotó foglalkozásaik is a legnagyobb téli ünnephez kötődtek.
A karácsonyt kedden ünnepelték az óvodában. Valamennyi csoportnak saját karácsonyfája van, mely a csoportszobában várta az apróságokat, akik a sok szép, közös ajándékot, új játékokat kaptak. Kedden délelőtt az óvoda négy csoportja közös ünnepségen vett részt, melyre a Harangvirág csoport gyermekei betlehemes játékkal, az óvónők pedig rövid hangversennyel készültek. A bensőséges hangulatú ünnepség után minden gyermek visszatért a saját csoportjába, ahol felavathatták az ajándékba kapott új játékokat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!