EB-re készül a Pannonia Power SE


2010-05-28 08:38:40  | cikk: Haraszti Gábor  | 


EB-re készül a Pannonia Power SE főképe
Az egyesület versenyzői május 22-én két helyszínen is sikerrel tették le névjegyüket. A 2010-es Profi Magyar Bajnokságon a pápaiak hírnevükhöz méltóan szerepeltek, a soha nem látott mezőnyben női versenyzőik magabiztosan uralták a mezőnyt. Farkas Tamás, az egyesület elnöke büszkén számolt be az elért eredményekről.
- Horváthné Balogh Piroskának elég volt csak két gyakorlatot bemutatni és nyert, Nagy Rita szintén verhetetlen volt, bár a fogyasztás kicsit megviselte, Birkás Ilona többéves kihagyás után sikeresen tért vissza, óriási csatát vívott mosonmagyaróvári ellenfelével, végül megszerezte az aranyérmet. A férfiak mezőnyében Balázs Szabolcs sérülése miatt csak annyit teljesített, amennyi a kvalifikációhoz szükséges volt. Szabit csak a többszörös világbajnok és világcsúcstartó Mészáros László tudta legyőzni. A másodosztályú versenyt Tabon rendezték ugyancsak május 22-én. Ezen a versenyen a Pannonia Power második vonala lépett színpadra. Tehetségkutató céllal indítottuk versenyzőinket, akik szépen szerepeltek, köszönet dr. Lombosi Melindának, hogy irányította a csapatot.
Az erőemelők most az osztrák Horn városban rendezendő WUAP Erőemelő és Fekvenyomó EB-re készülnek, mely május 26.-30. között zajlik majd. A pápaiak a gyöngyösi versenyen négy kvalifikációt szereztek.
- A felkészülés tökéletesen sikerült, egyedül Balázs Szabolcs sérülése ad okot aggodalomra. Reméljük mindegyik versenyzőnk megvédi Európa bajnoki címét. Női versenyzőink mindegyike világcsúcsjavításra készül. Köszönjük Pápa város sportbarát önkormányzatának, és a szponzorainknak a támogatást. Bizonyítani fogjuk, hogy érdemes mellénk állni.

Eredmények:
Profi Magyar Fekvenyomó és Erőemelő Bajnokság
Nők
56 kg 1. Birkás Ilona
60kg 1. Nagy Rita
75 kg 1. Horváthné Balogh Piroska

Abszolút
Nők
1. Nagy Rita
2. Horváthné Balogh Piroska
Férfiak:
125 kg 2. Balázs Szabolcs

II. osztályú Fekvenyomó Magyar Bajnokság
Nők
52 kg 1. Szabó Anna
56 kg 1. Szántó Erika
 2. Kovács Ivett
60 kg 1. Horváth Kinga
Férfiaknál
90 kg 5. Vincze Zoltán
 7. Kiss Róbert
100 kg 7. Gergály Ádám
110 kg 2. Bognár Szabolcs


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!