Közösen ünnepeltek az atléták


2018-12-18 07:32:09  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Közösen ünnepeltek az atléták főképe
A karácsonyi ünnephez közeledve idén már harmadik alkalommal zárta le közösen az évet és díjazta a szezon során legjobban teljesítő sportolóit a Pápai Atlétikai Club.

A Városházára invitálta a klub vezetősége a futó-és dobószakosztály tagjait, ahol a fiatalokat elsőként Rádi Róbert köszöntötte. A Pápai Atlétikai Club elnöke elsőként arról tájékoztatta a hallgatóságot, hogy az önkormányzati támogatásnak, a szövetségi hozzájárulásnak és a sikeres pályázatoknak köszönhetően 3.850.000 forinttal gazdálkodhattak az idei évben, mely fedezte az alapvető működést, a nevezéseket, az utazásokat és a sportszerek vásárlását. Rádi Róbert arról is beszélt, hogy január elején bemutatják a klub új honlapját, ami jelzi egy egyesület rangját, súlyát. Ezután a szakágak edzői, Mórocz Katalin, Gelencsér Róbert és Varga Patrik beszámoltak az idei év versenyeiről és eredményeiről.

A futók a zalaegerszegi szintfelmérő után Győrben, Miskolcon, Szekszárdon és Veszprémben is rajtvonal mögé álltak, melyeken egyéniben és csapatban több alkalommal is sikerült a nyolcas döntőbe jutniuk. Mórocz Katalin úgy fogalmazott, ahhoz, hogy az eredmények tovább javuljanak, több munkára lenne szükség, mivel heti 2-3 edzéssel nem tudják felvenni a versenyt azokkal az ellenfelekkel, akik minden nap edzenek.

A dobóknál Varga Patrik két célt fogalmazott meg a 2018-as évre, az egyik a junior világbajnokságon való szereplés volt, amin Csébi Fruzsina visszavonulása miatt nem tudtak részt venni. A másik kiemelt eseménynek az ifjúsági Európa-bajnokság számított, melyen Sztupák László döntőbe jutott, végül a 11. helyen végzett. A fiatal kalapácsvető nevéhez idén egy másik fontos eredmény is fűződik, ő az első sportoló ugyanis a pápai atlétika történetében, aki túlszárnyalta a 70 métert.

A klub elnöke ezután a leendő sportcentrum látványterveit mutatta be a sportolóknak, a tervek szerint 2019 nyarán megkezdődik az építkezés, nyolc sávos rekortán pálya épül, konferenciateremmel, konditeremmel, fedett bemelegítő csarnokkal. - A kiviteli tervek elkészültek, az önkormányzat a következő időszakban kiválasztja azt az építtető céget vagy cégeket, melyek vállalkoznak arra, hogy ezt az épületet megépítsék. Olyan sportközpontot szeretnénk építtettni, mely hazai és nemzetközi versenyeknek is a helyszínéül szolgálhat majd - tette hozzá az elnök.

Az ünnepség végén a legjobb eredményeket elért és legtöbbet fejlődött atlétákat díjazták, serleget vehetett át Sztupák László, Füredi Dániel, Nagy Gergely, Könyves Kitti, Winhoffer Kata és Figerl Boldizsár.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!