Ünnep a Barátság Klubban


2018-12-18 01:04:21  | cikk: ha  | 


Ünnep a Barátság Klubban főképe

A Szent Anna Plébánia Kamilliánus Családja és a Barátság Klubért Alapítvány minden évben közösen szervezi meg karácsonyi ünnepségét a Szent Anna templomban. A mozgássérült vagy fogyatékkal élő gyerekeket és fiatalokat, valamint a családjaikat segítő szervezet programokkal, kirándulásokkal teszi színesebbé a tagok mindennapjait, s az éves tervezetben kiemelt helyen szerepel a karácsonyi ünnepség.

Az alkalmon Áldozó Tamás polgármester mondott beszédet

A megjelenteket Salgó Ferenc kanonok, plébános köszöntötte, aki a karácsony csodájára hívta fel a figyelmet, majd a csoport vezetője, Gyalog Zoltánné olvasott fel egy szép történetet arról, hogy milyen nehéz, mégis milyen gyönyörű feladat fogyatékkal élő gyermekeket nevelni. Áldozó Tamás polgármester személyes hangvételű beszédet mondott: - Sokan vagyunk, akik fogyatékkal élünk. Ennek az állapotnak számos következménye van. Nekem például az, hogy a továbbtanuláshoz szükségem volt egy orvosi igazolásra, de az akkori előírások szerint én alkalmatlan lettem volna arra, hogy felsőfokú tanulmányokat folytassak. Jogász akartam lenni, a szemészetre is el kellett mennem. Lenkefi doktor úr a maga nyers modorában megkérdezte, hogy miért épp jogász szeretnék lenni, de az nem volt kérdés számára, hogy kiállítsa nekem az engedélyt. Azt gondolom, hogy az élet megadta nekem, hogy egy kritikus helyzetben jó emberrel találkozhattam. Ha egyszer találkoznak velem és ez úgy marad meg Önökben, hogy jó emberrel találkoztak, higgyék el, nagyon büszke leszek - mondta Áldozó Tamás.

Több csomagot is kaptak a tagok

Az alkalmon a Türr István Gimnázium 6.G osztálya adott műsort, a betlehemi történetet láthatták a jelenlevők. A Barátság klub tagjai több ajándékcsomagot is kaptak, egyrészt Pápa Város Önkormányzatától, másrészt a Szent Anna Plébániától, s természetesen az alapítvány is meglepte a gyerekeket, fiatalokat. Polgár Györgyné, a klub alapítója elmondta, hogy nyáron több kirándulást is szerveztek, voltak a budapesti állatkertben is, de fontos, hogy a szülőknek is lehetőséget nyújtsanak a kikapcsolódásra, hisz a mindennapok áldozatos munkája mellett nekik is szükségük van a töltődésre.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!