A tapolcafőiek kalendáriuma


2018-12-17 23:29:22  | cikk: ha  | 


A tapolcafőiek kalendáriuma főképe

Jövőre ünnepli megalakulásának 10. évfordulóját a Tapolcafői Kertbarát Kör. A közösség kitartó és lelkes munkájának köszönhetően a Forrás Tanösvény a kirándulók, kikapcsolódni vágyók egyik kedvelt célpontja lett. Kezdeményezésükre összefogtak a településen élők, kitisztították a medret, ivókutat, több garnitúra asztalt és padot helyeztek el a támogatóknak köszönhetően, valamint szalonnasütőt is birtokba vehettek már itt a kirándulók. Egy malomkerék is került a forrásokhoz, s van egy csónak az Örvény-tónál. Idén két újabb látványosággal gazdagodott a kirándulóhely: készült egy fahíd és emléket állítottak Kmety György honvédtábornoknak.

Somogyi Zoltán mutatta be a kiadványt

A közösség igyekszik minden fórumon népszerűsíteni ezt a természeti kincset, számos kiadványt megjelentettek már, többek közt képeslapokat, fali- és kártyanaptárakat és kalendáriumot is. A tizedik évfordulóhoz közeledve immár a harmadik kalendáriumot mutatták be a közösség karácsonyi összejövetelén. Előszót Áldozó Tamás polgármester írt, ajánlást dr. Hermann István könyvtárigazgató, és Somogyi Zoltán, a kör elnöke, a kiadvány szerkesztője is köszönti az olvasót. A kötetben számos színes kép segít feleleveníteni az eltelt esztendők történéseit, de olvashatók érdekes írások többek közt a település középkori történelméről, osztálytalálkozókról, a tanösvény különleges rágcsálóiról, a helyi értékekről. De találhatók aforizmák, keresztrejtvények is a kalendáriumban.

A kalendárium 300 példányban jelent meg, az ünnepi összejövetelen a Tapolcafői Kertbarát Kör minden tagja kapott egyet ajándékba, kiegészítve falinaptárral és kártyanaptárral.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!