Kulturális bemutató a Petőfiben


2018-12-16 22:36:05  | cikk: Babos Petra  | fotó: Petőfi Sándor Gimnázium  | 


Kulturális bemutató a Petőfiben főképe
A Pápai Petőfi Sándor Gimnázium nemrégiben tartotta kulturális bemutatóját, amelyen diákjaik bemutatták tehetségüket éneklésben, zenében, táncban, versmondásban és színjátszásban egyaránt. A műsort tanulóik produkcióiból Nagy Dóra tanárnő állította össze.
Bognár Anita intézményvezető-helyettes elmondta, nem titkolt céljuk az volt a rendezvénnyel, hogy a szülőkkel erősítsék a kapcsolattartást, így diákjaik mellett őket is szeretettel várták rendezvényre. Nagy örömükre, a tanulóik sokféle stílusban mutatkoztak be.
-A hangszeres produkciók közül elsőként Händel: Örvendj, világ! című művét hallhatták furulya, fuvola illetve gordonka hangszeren megszólalni Nagy Ákos 9. Kny, Obermajer Ákos 9. A. Koós Elizabet, 12. A osztályos tanuló előadásában. Udvardi Kata, a Türr István Gimnázium és Kollégium tanulója is részt vett a színvonalas produkcióban. Zongorajátékot is hallhatott a közönség az est folyamán: Gulyás Napsugár 11. B osztályos tanuló Yiruma: River flows in you című számát zongorázva varázsolta el az egybegyűlteket. Németh Elíz 9. C osztályos diák a kulturális bemutatón az Abba együttes Chiquitita című számát szólaltatta meg fuvolán nagy sikerrel. Diákjaink színjátszásban is megmutatták tehetségüket. A Közgáz által szervezett Jókai-vetélkedőre és a november 30-i Jókai-gálaműsorra készített színdarabot tekinthették meg a nézők. Az est folyamán táncprodukciókat is láthattunk. Molnár Tamara 9. A és Friss Luca 10.C osztályos tanuló a Zsoodance táncegyesület tagjai. Tánctehetségükből adtak egy kis ízelítőt az iskola színe előtt. Welspacher Vivien 12. C és Kálmán Kitti 11. C osztályos tanulók moderntáncukkal örvendeztettek meg minket. Természetesen a néptánc sem maradhatott ki az este színvonalas programjai közül. Horváth Pálma 10. C, Goda Máté 10. B, Szakács Attila 9. Kny, Tuboly Bence 9. B osztályos tanuló Brenner Boglárka refis, illetve Lukácsi Zsófia türrös diákkal kiegészülve lépett színpadra autentikus népi öltözetben rábaközi táncokkal. Mészáros Viktória 12. B, és Tompa Dézi 9. B osztályos tanulók előadásában egy „dunántúli csúfolódót”, valamint egyéb népdalokat hallottunk. Oroszi Kamilla 9. A osztályos tanuló két székely népdalt énekelt el az este folyamán. Mai kortárs együttesek zenéjéből is kaptunk ízelítőt énekeseinktől. Huszár Emília 10. C osztályos produkcióját hallhattuk, aki Boggie: Parfüm című számát énekelte el. Mészáros Adrián Gulyás Napsugárral Emeli Sandé: Read all about it című számát adta elő. Diákjaink énektudásuk, színjátszó tehetségük és tánctudásuk mellett versmondásban és versszerzésben is jeleskednek. Varga Rebeka 12. B osztályos tanuló Szilágyi Domokos: Szerelem c. versét, míg Homlok Anna 12. B osztályos tanuló Karafiáth Orsolya: 7 év című versét szavalta el. Fleck Krisztina 10. A osztályos tanuló Petrik Iván: Várakozás a buszra című versét adta elő, Fribék Gergely 12. C osztályos tanuló pedig saját verseiből olvasott fel. Az esti kulturális bemutató utolsó produkciójaként Elekes Márton 12. C, Piller Ádám 12. C és Nagy Máté 11. C osztályos tanuló által alkotott zenekar lépett fel. Eljátszották saját számukat, a „Why don?t you say-t”, melynek szerzőpárosa Piller Ádám és Piller Károly. Emellett John Newman: Love me again című számát hallgathattuk meg előadásukban - tudtuk meg Bognár Anitától.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!