A kulcsemberek nélkül nem ment


2018-12-14 15:59:21  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A kulcsemberek nélkül nem ment főképe
Az Alba Fehérvár elleni kiütéses siker és a Hepp Kupában elért bravúr után a zöld csoport hátsó régiójába tartozó újonc Újpest ellen folytatta a kosárlabda szezont a Concordia Motax KC Pápa együttese. Három győzelemmel és hat vereséggel a 11. helyen álltak a feldobás előtt a lila-fehérek, akiknél Durasevic és Széphelyi érkezésével erősödött a keret, emellett Surmann is felépült sérüléséből, így nehéz négy negyed várt a Pápára. Annál is inkább, mivel az U20-as mérkőzésen a felnőtt csapat egyik legjobbja, Murai Gábor bokasérülést szenvedett, így rá nem számíthatott Vajda edző. A másik hiányzó Grebenár Péter volt, aki a Fehérvár ellen ujjtörést szenvedett. A vendégek kezdtek jobban, a negyed derekán 8-2-re is elhúztak, Présing, majd Horváth hármasával aztán sikerült zárkózni, mindössze egy pont volt a különbség tíz perc után (13-14). A játék képe a második felvonásban sem változott, mindkét részről sok triplát láthatott a publikum, a nagyszünetre sikerült lőtávolon belül maradni (37-42).

A második félidőben főleg a kinti dobásokkal hamar tíz pont fölé kúszott a különbség, Durasevic tarthatatlan volt, a negyed derekán Vajda József időt kért, ám a rövid megbeszélés nem hozta meg a remélt fordulatot (30. perc 57-72). A negyedik etapban okosan őrizte előnyét az Újpest, igaz, néha a durvaság határát súrolva védekeztek, erről főképp Surmann tudna mesélni, aki húsz pontos különbségnél nemes egyszerűséggel leütötte Cookot a festékben, végül 18 ponttal, 93-75 arányban nyertek a lilák.

Concordia Motax KC Pápa - Újpest-MT 75-93 (13-14, 24-28, 20-30, 18-21)

Vajda József: Megérdemelten nyert az Újpest, a különbség azonban túlzó. Nem mehetek el szó nélkül a játékvezetői ténykedés mellett, katasztrofálisan fújtak. Három alapemberünk hiányát nagyon megéreztük, Murai, Grebenár és Vajda Balázs sem tudta vállalni a játékot, Horváth Attila pedig a meccs közben sérült meg, ezt a fajta kosárlabdát, amit ma az ellenfél mutatott, én nem szeretem, sajnálom, hogy a játékvezetők partnerek voltak ebben.

Concordia Motax KC Pápa: Sonyák 24/6, Cook 22, Présing 9/3, Horváth A. 14/9, Keller 4, cserék: Márton 2, Kocsis, Bakos, Csányi, Szeier.

A bajnokság december 21-én 18 órai kezdéssel hazai pályán az Óbudai Kaszások ellen folytatódik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!