Elkészültek a környezetvédelmi projekt tervei


2018-06-11 13:12:45  | cikk:  | 


Elkészültek a környezetvédelmi projekt tervei főképe
Elkészültek az úgynevezett csapadékvíz projekt engedélyes tervei mindhárom beavatkozási pontra vonatkozóan és a vízjogi létesítési engedélyeket is beszerezte a projekt megvalósításához a város - tájékoztatta hírportálunkat sajtóközleményében az önkormányzat.

Mint ismeretes, Pápa Város Önkormányzata 400 millió forint európai uniós támogatást nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések című pályázati kiírásra benyújtott pályázatával. A projekt eredményeképpen a jelenlegi csapadékvíz-elvezetési problémák megszűnnek, a természetben bekövetkezett változások által kiváltott környezeti problémák csökkennek, az egyes beavatkozási területeken összesen 3428 folyóméterrel növelik a bel- és csapadékvíz védelmi létesítmények hosszát.

A Pápa város észak-nyugati részének csapadékvíz elvezetése és a Tapolcafői Vízbázis védelme című, TOP-2.1.3-15-VE1-2016-00025 azonosító számú fejlesztés célja a város belterületére hulló csapadékvizek biztonságos elvezetése, a városon áthúzódó Bakony-ér és Tapolca patak elvezető rendszereinek rendezése és a Pápa-Tapolcafő vízbázison a felszín alól feltörő fakadó vizek rendezett, kártétel nélküli elvezetése - áll a sajtóközleményben.

A projekt három beavatkozási ponton jelöl meg fejlesztéseket: a város észak-nyugati belterületi részén található egykori Tapolca-patak körüli területet, a város észak-nyugati belterületén lévő Bakony-ér Gyár utca és Tarczy utca közötti szakaszát, valamint Pápa-Tapolcafőn, a Pápa város tulajdonában lévő Pápai Vízmű területet.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!