Rozmán László: Csak előre tekintünk


2018-12-12 10:59:14  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Rozmán László: Csak előre tekintünk főképe
16 mérkőzést követően hat győzelemmel, hét döntetlennel és három vereséggel - öt pontra a dobogótól - az ötödik helyen telel az NB III-as labdarúgó bajnokságban a Pápai Perutz FC. Szép győzelmek, bosszantó vereségek tarkították az elmúlt hónapokat, a lejátszott bajnokik pozitív és negatív tapasztalatairól, a felkészülés menetéről és a várható játékosmozgásról Rozmán László vezetőedzőt kérdeztük.

- Azt szem előtt tartva, hogy milyen nehézségeken kellett keresztülmennünk a szezon során, elégedett vagyok az ötödik hellyel, az elégedettségünk azonban nem teljes, hiszen szerettünk volna a dobogó közelében végezni - mondta a sárga-kékek vezetőedzője. - Talán ha előbb kialakul a végleges keret és elkerülnek minket a sérülések, egy-két helyet még feljebb tudtunk volna kúszni a rangsorban.

- A ménfőcsanaki 0-0 után a III. kerületet ellentmondást nem tűrő játékkal 5-2-re győzték le, mindenki bízott benne, hogy hasonló lesz a folytatás, erre volt is esély, aztán jött az Ajka elleni meccs, ami azt gondolom, a következő hetekre rányomta a bélyegét.

- Ez valóban így van, a hazai bemutatkozásunk olyan volt, amilyenről minden csapat álmodik. A megyei rangadóra nagyon készültünk, jó teljesítményt is nyújtott a csapat, igazi ki-ki meccs volt, az utolsó pillanatokban sajnos olyan hibát követtünk el, ami kihatott a későbbi teljesítményünkre Lelkiekben teljesen összetörtünk, heteknek kellett eltelnie, hogy ezt valahogy fel tudjuk dolgozni. Utána sajnos elért minket egy olyan sérüléshullám, ami miatt a kulcsjátékosok nem tudtak a rendelkezésemre állni, így a papíron hozható mérkőzéseken pontokat hullajtottunk vagy alulmaradtunk.

- Az utolsó négy meccsen ismét magára talált a csapat. Ez minek köszönhető?

- Úgy gondolom, a játékosok kezdték megérteni és egyre jobban alkalmazni azokat a játékrendszereket, amiket gyakoroltatunk velük. Nem mellékesen felépültek a sérültek, összeállt a játékunk, ami három győzelemben és egy döntetlenben mutatkozott meg.

- Van olyan játékos, aki sokat fejlődött, mióta ön irányítja a csapatot? Milyennek látta a játékosok teljesítményét?

- Igen, Nagy Tamást mindenképp kiemelném, aki a legfiatalabb tagja a keretünknek, első felnőtt bajnokságán van túl, kellett neki pár hónap, amíg felvette a felnőttek ritmusát, azóta komolyan számolhatok vele. Tavaly kevesebbet szerepelt Iványi Martin, aki tudott élni a belé fektetett bizalommal, igaz a végére elfáradt, ami érthető, hiszen majdnem a komplett idényt végigjátszotta. Megbízható pont volt a kapuban Sánta András, jól teljesített. Összességében mindenkivel elégedettek vagyunk, akikkel nem, róluk a vezetőkkel egyeztetve a néhány hetes szünetben döntés születik.

- Ha a komplett mezőnyre kitekintünk, a félidei eredmény mennyire igazolja az előzetes elvárásokat, mit szól például az Ajka meneteléséhez?

- Az Ajka egyértelműen kiemelkedik a mezőnyből, szerintem nem lehet tőlük elvenni a bajnoki címet. A második helyen az az Érd áll, mely évek óta stabil csapat, nem meglepetés a második helyük. A Komárom véleményem szerint erőn felül teljesített, nem vagyok biztos benne, hogy a tavasz végén is a dobogón lesznek még.

- Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a szurkolók leginkább arra kíváncsiak, milyen változások lesznek a keretben. Kik távozhatnak, illetve kik érkezhetnek a következő időszakban?

- Kozma Máté és Somogyi Richárd biztosan távozik. Rajtuk kívül egyelőre nincs változás, de mindenképp szeretnénk frissíteni a kereten, minden csapatrészbe keresünk játékost, a tárgyalások megkezdődtek a kiszemeltekkel. A támadósor egy nehéz kérdés, ide úgy szeretnénk igazolni, hogy tehermentesítsük Szabó Zsoltot, aki nem ritkán két védővel a nyakán igyekszik eredményes lenni. Tudjuk, hogy a folytatás is nagyon nehéz lesz, de a minimális célunk tavasszal az ötödik hely megtartása, hátrafelé nem, csak előre tekintünk és ki tudja, akár még a dobogót is elcsíphetjük - bizakodott a Perutz trénere.

A csapat január 7-én kezdi a felkészülést.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: Perutz
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!