Csütörtökön közmeghallgatás a TOP-os projektekről


2018-12-11 11:26:50  | cikk: HuHa  | 


Csütörtökön közmeghallgatás a TOP-os projektekről főképe
A helyi önkormányzatokról szóló törvény alapján az önkormányzatoknak évente legalább egy alkalommal közmeghallgatást kell tartaniuk. Ennek a kötelezettségnek tesz eleget a város december 13-án, csütörtökön, amikor közmeghallgatásra várja a város lakosságát a Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpont színháztermébe. A rendezvény 17 órakor kezdődik, az önkormányzat mindenkit vár.
A közmeghallgatás a város európai uniós projektjei köré szerveződik, a programon a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban elnyert 8,5 milliárd forint támogatási összeg felhasználásáról hallhatnak részleteket az érdeklődők, vagyis arról a 15 projektről, melyek egy részének fizikai kivitelezése már megkezdődött, a többi esetében pedig a projektfejlesztési, előkészítési, tervezési munkák zajlanak. A közmeghallgatásra Unger Tamás alpolgármester invitálta a város lakosságát.
-Arra számítunk, hogy sokan eljönnek a csütörtöki közmeghallgatásra, mert a téma nagyon aktuális: a TOP-os pályázatainkról fog szólni. A projektek előrehaladásáról, mikéntjéről adunk információkat. Szeretnénk olyan áttekintő tájékoztatást nyújtani, ami mindenki számára tartalmazza azokat az információkat, melyekre kíváncsi. Természetesen kérdéseket is lehet feltenni a rendezvényen és számítunk is erre, s ha ezeket a kérdéseket a városlakók előre megfogalmazzák, be tudjuk építeni a közmeghallgatás tematikájába.
Az alpolgármester hozzátette, egy-egy projekt előkészítése, tervezése, a közbeszerzési eljárások lefolytatása, a minőségbiztosítás és a projekt gyakorlati megvalósítása olyan komplex folyamat, melynek a részleteit is érdemes ismerni, érdemes tudni, mi miért történik, hiszen így alakulhat ki egy teljes kép a város polgáraiban.
Unger Tamás arról is szólt, az önkormányzat minden lehetséges eszközzel igyekszik tájékoztatni a lakosságot a fejlesztésekről, ennek számos fóruma működik, a városházi projektasztaltól, a rendszeresen a sajtóban megjelenő híradásokig és a közelmúltban elindított Projektparty-ig. A közmeghallgatás is ezek sorába tartozik.
-A TOP projektek keretében érkező források olyan lehetőségeket nyújtanak, amilyenek még soha nem álltak a város rendelkezésére. Ezekkel a fejlesztésekkel olyan régi igényeket tudunk kielégíteni, melyek egyrészt lakossági oldalról érkeztek, másrészt pedig a város jövőjét hosszútávon meghatározzák - hangsúlyozta.
A közmeghallgatást tehát december 13-án, csütörtökön 17 órától tartják a színházépületben, az önkormányzat minden érdeklődőt vár a rendezvényre.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!