Mikulás napi közlekedési akció Pápán


2018-12-09 18:32:50  | cikk:  | 


Mikulás napi közlekedési akció Pápán főképe
Baleset-megelőzési ajándékokkal lepték meg a pápai rendőrök a szabályosan közlekedő diákokat.

A pápai Szent István Római Katolikus Általános Iskola épülete előtt várta az iskola rendőre 2018. december 6-án a reggeli becsengetés előtt az intézménybe igyekvő tanulókat. A közlekedésbiztonsági akciót a Mikulás is segítette, akinek zsákjából láthatóságot növelő eszközök, többek között fényvisszaverő karkötők és matricák kerültek elő. Az ajándékok átadása előtt a diákoknak közlekedési témájú kérdésre is válaszolniuk kellett, így az akció lehetőséget biztosított arra is, hogy a gyermekek a gyalogos, a kerékpáros és az utasként történő közlekedés néhány fontos szabályát is átismételjék. Az ajándékozás közben szóba kerültek az úttesten történő átkelés szabályai, a kerékpár kötelező felszerelései, valamint a rendőrök kihangsúlyozták a gyermekbiztonsági rendszer és biztonsági öv használatának fontosságát is.

A diákokat kísérő szülők sem távoztak üres kézzel, számukra az iskola rendőre a karácsonyi készülődés idejére vonatkozó bűnmegelőzési tanácsokat tartalmazó kiadványokat adott át.

Képek:


Címkék: rendőrségi
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!