Projekt-party: Terítéken a közlekedésfejlesztési projekt és a bölcsődefelújítás


2018-12-09 15:22:52  | cikk: HuHa  | 


Projekt-party: Terítéken a közlekedésfejlesztési projekt és a bölcsődefelújítás főképe
Második alkalommal tájékoztatta az érdeklődőket az európai uniós projektek részleteiről a Projektparty névre keresztelt kezdeményezés. Ezúttal is a Pápai Polgári Kör hívta meg a programot összejövetelére. A tájékoztatót Unger Tamás alpolgármester és Rádi Róbert, a projektek koordinációját végző Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője tartotta.
Ismét a Pápai Polgári körbe látogatott el a Projektparty, de más közösségekbe is szívesen mennek

Unger Tamás emlékeztetett, a Projektpartyt azért hívta életre a városvezetés, hogy hiteles tájékoztatást, pontos információkat adjanak az érdeklődőknek a TOP-os fejlesztésekről, azok hátteréről és előrehaladásáról.
-A közösségi médiát figyelve azt tapasztaltuk, hogy a pápaiak egy része - talán a projektek összetettsége miatt - nem érti, nem tudja átlátni teljesen, miről van szó egy-egy projekt esetében és nagyon sok rossz információval töltik ki a hiányzó ismereteket - magyarázta, hozzátéve, a Projektparty lehetőséget ad arra, hogy első kézből, a város vezetőitől és a projektek irányítóitól hallják a részleteket.
-Szeretnénk elmondani a fejlesztések hátterét, azokat a nehézségeket és örömöket is, amik a projektek megvalósítása során érnek bennünket. A legfontosabb, hogy folyamatosan, átláthatóan informáljuk a pápaiakat arról, hogy min dolgozunk, milyen beruházások valósulnak meg.
Rádi Róbert a Napsugár Bölcsőde fejlesztéséről beszélt

A szombati rendezvényen két fejlesztésről esett szó, Unger Tamás a Fenntartható Közlekedésfejlesztés Pápán című TOP projektről adott tájékoztatást. Mint mondta, hosszú előkészítés után a héten elkezdődött a kivitelezés. Az 500 millió forintos támogatási összeg felhasználásával gyalogos-átkelőhelyeket, kerékpárutakat és kerékpáros nyomvonalakat létesítenek, új körforgalmat építenek és egy csomópontot lámpás kereszteződéssé alakítanak.
-Ennél a projektnél a legfontosabb célunk az volt, hogy a lakossági igények szerint olyan közlekedésbiztonsági fejlesztéseket hajtsunk végre, melyek gyorsítják a forgalmat, biztonságosabbá teszik a közlekedést autósok, kerékpárosok és gyalogosok számára egyaránt.
Ezúttal is sok érdeklődőt vonzott a fejlesztésekről szóló tájékoztató

Rádi Róbert ügyvezető a Napsugár Bölcsőde felújításáról szólt a rendezvényen. A 218 millió forintos fejlesztés energetikai korszerűsítést és férőhelybővítést tartalmaz. Az ügyvezető hangsúlyozta, a projekt megvalósítása során kiemelt cél volt, hogy a kisgyermekek mielőbb visszatérhessenek megszokott környezetükbe, vagyis minél rövidebb időn belül végezzenek a munkálatokkal. Az építkezés idejére a város másik két bölcsődéjében és a szomszédos óvodában biztosítják a megfelelő ellátást számukra, de a projekt előrehaladását tekintve, bíznak abban, hogy január elejétől Napsugár Bölcsőde újra fogadja a kicsiket.
-A projekt munkálatairól a hét elején a helyszínen tájékozódtunk, akkor azt mondhattuk el, hogy 90 százalékos készültségi fokon áll a beruházás. A projekt eredményeként 10-zel nő a bölcsőde befogadóképessége és gazdaságosabbá válik a működtetés. Ezt külső hőszigeteléssel, nyílászáró cserével, fűtési rendszer korszerűsítéssel, napelem rendszer kiépítéssel és tetőszigeteléssel érjük el.

Unger Tamás alpolgármester kiemelte, a Pápai Polgári Kör második alkalommal hívta meg a kezdeményezést, de minden közösség meghívásának - akár politikai, akár civil szervezet - szívesen tesznek eleget. Arról is szólt, az önkormányzat december 13-án, csütörtökön közmeghallgatást tart, ezen is a TOP projektekről tájékoztatják a lakosságot.

Képek:


Címkék: Projekt-party
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!