Együtt készülődtek a karácsonyra Erzsébetvárosban


2018-12-08 18:38:33  | cikk: Babos Petra  | 


Együtt készülődtek a karácsonyra Erzsébetvárosban főképe
Meghitt, jó hangulatban telt a harmadik ízben megszervezett Erzsébetvárosi advent szombaton a Béke téren, a Kocsis büfé közvetlen környezetében. A civil kezdeményezésű adventi alkalmon a városrész idős, beteg lakóinak gyűjtöttek adományokat, s végül 113.820 forint jött össze. A jótékony célú ételfőzésen négy csapat vett részt: a vasutasok, a Kocsis Büfé törzsvendégei, a nyugdíjasok és az Erzsébetvárosi Fiatalok.
Papp András, a Kocsi Büfé képviseletében elmondta, ezúttal babgulyást készítettek a megszokott módszerrel, hiszen ők már egy jól összeszokott csapat, a vendéglátó egység törzsvendégeiből álltak össze.
-Fontosnak tartjuk a jótékonykodást így advent idején is, ezért indultunk idén is. Mi rendszeresen részt veszünk az Erzsébetvárosi Napon, amit szintén szívügyünknek tartunk, hiszen mi is itt élünk - tudtuk meg Papp Andrástól, aki hozzátette, három évvel ezelőtt nem is gondolta, hogy ebből hagyomány lesz és évről évre egyre több embert mozgat meg.
Földi Gábor, Gusty az Erzsébetvárosi Fiatalok csapatát erősítette. Most pincepörköltet főztek legjobb tudásuk szerint. Gusty szerint is nagyon fontos a jótékonykodás, főleg így karácsony előtt.
A délelőtt folyamán többen ajánlottak fel karácsonyi süteményeket, illetve helyezték el számukra kedves díszeiket a büfé előtti területen felállított pompás fenyőfára.
A rendezvényt a helyi óvodások műsora színesítette, melyben Veilandics Korinna és Veilandics Amira is szavalt.
Venczel Csaba önkormányzati képviselő örömét fejezte ki, hogy ismét sokan, kicsik és nagyok egyaránt ellátogattak az ünnepre hangoló programra.
-Hagyományt teremteni nehéz, ennél már csak hagyományt ápolni nehezebb. Immáron harmadik alkalommal vagyunk itt egymásért a szeretet jegyében Azokra a 80 év körüli, városrészünkben élő emberekre gondolok most, akiknek már az elmúlt esztendőben is adományoztunk a programon befolyt összegből. Úgy gondoltuk, hogy az idei évben is Erzsébetváros idős, beteg lakosainak ajánljuk fel. A rendezvény ötletgazdájával, Papp Andrással tavaly tíz lakosnak tudtunk, 10.000.- 10.000 Ft-ot átadni. Az adományozottak nagyon hálásak voltak - mondta el Venczel Csaba, aki örömét fejezte ki a rendezvény sikeréért.
Papp András köszönetét fejezte ki a négy főzőcsapatnak a részvételt, s azoknak, akik kilátogattak a rendezvényre.
Unger Tamás alpolgármester elmondta, harmadik éve látogat el az Erzsébetvárosi adventre, amit jó kezdeményezésnek tart.
-Amikor Erzsébetváros karácsonyfáját felállítjuk, látjuk, hogy ez mindenki karácsonyfája. Nagy öröm számunkra, hogy mindenki képviseltette magát a legkisebbtől a legidősebbig, mindenki hozzá tudott tenni valamit a karácsonyi hangulathoz. Ilyenkor szívünket még jobban kitárjuk, s ha jótékonykodásról van szó, még könnyebb adakozunk - emelte ki az alpolgármester, aki hozzáfűzte, köszönet a szervezőknek, akik ötlete nélkül nem tudtak volna a rászorulóknak segíteni, de ehhez mindenki kellett, hogy megvalósuljon ez a rendkívül nemes cél. Unger Tamás azt kívánta, őrizzék meg ezt a közösségformáló erejüket a jövőben is.
A karácsonyfán Unger Tamás is elhelyezett egy díszt


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!