Hat millió forint a kórházat támogató alapítványnak a Magyar Nemzeti Banktól


2018-12-07 22:13:31  | cikk: HuHa  | 


Hat millió forint a kórházat támogató alapítványnak a Magyar Nemzeti Banktól főképe
Ma délután tartotta az immár hagyományosnak nevezhető Ötórai tea elnevezésű rendezvényét a Gróf Esterházy Kórház és a Gróf Esterházy Kórház Jövőéért Alapítvány. Az adományozók köszöntése előtt sajtótájékoztatón adott hírt egy jelentős összegű támogatásról dr. Vörös Ibolya főigazgató és dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő.
A politikus elmondta, a Magyar Nemzeti Bank társadalmi kötelezettségvállalási feladatának eleget téve pályázat útján döntött a támogatandó szervezetekről, erre a lehetőségre hívta fel a kórházi alapítvány figyelmét. Az alapítvány sikeresen szerepelt a pályázaton, így közel 6 millió forintot nyert el, melyből olyan eszközöket vásároltak, amik tovább erősítik az egészségügyi intézmény eszközparkját.
Betegőrző monitor és infúziós pumpa - ezeket szerezte be az alapítvány az MNB-től kapott támogatásból

Dr. Vörös Ibolya köszönetet mondott a képviselőnek, hogy ráirányította az alapítvány figyelmét erre a forráslehetőségre.
-Dr. Kovács Zoltán segítségének köszönhetjük, hogy a pályázatot magunkénak tudhattuk és aztán elnyertük.
Mint mondta, a kapott forrásból az alapítvány olyan gépeket, műszereket szerezhetett be, melyek tovább növelik a betegek biztonságát. Sikerült kicserélni illetve bővíteni a betegőrző monitorokat, melyek a betegek biztonságát és az orvosi tevékenység biztonságát erősítik.
-A belgyógyászati osztály és az aneszteziológiai szolgálat két-két betegőrző monitort kapott és a belgyógyászatra egy központi monitoregység is kerülhetett. Ez utóbbi azt jelenti, hogy a nővérek a betegekre kapcsolt monitorokat a nővérállomásról is figyelni tudják, nyomon követhetik az életfunkciókat, probléma esetén pedig azonnal be tudnak avatkozni. Mindezek mellett három infúziós pumpát is kapott az intézmény, amit az intenzív osztályon használnak. Ezek biztosítják a gyógyszerek egyenletes adagolását. Ezekkel az eszközökkel nemcsak gazdagodott a kórház eszközparkja, nem csak a kor elvárásainak megfelelő, legjobb műszerek segítik a betegellátást, de a betegbiztonság növelésében is nagyon fontosak ezek az eszközök.
Az eszközök már szolgálatba álltak a kórházban

A főigazgató kiemelte, a pályázat során az alapítvány egyeztetett a kórházzal a gép-műszer igényekről, így határozták meg a szükséges eszközöket. Ezek egyébként már megérkeztek, a támogatásról elszámoltak és a kórházban már használják is őket. A berendezések az alapítvány tulajdonában vannak, azokat használatra adták át az egészségügyi intézménynek.
Dr. Kovács Zoltán megemlítette, az idei évben az alapítványhoz 15 millió forint adomány érkezett, az összeg nagy részéből orvostechnikai gépeket, műszereket szereztek be.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!