Szombaton Kék Advent


2018-12-05 21:45:19  | cikk: ha  | 


Szombaton Kék Advent főképe

A Gróf Esterházy Károly Múzeum idén is megszervezi Kék Advent elnevezésű programját. A helyszín ezúttal is a Kékfestő Múzeum, mely advent második hétvégéjén ismét az ünnepvárás, a készülődés otthona lesz. Dr. Nagy-L. István igazgató elmondta, hogy a rendezvénnyel minden korosztályt szeretnének megszólítani, december 8-án 15 és 19 óra között várják a látogatókat ingyenes programokkal.

A játszóház a rendezvény egész ideje alatt üzemel, a régi idők kuckójában a hajdani közösségépítő kukoricamorzsolás hangulatát idézik meg a múzeumban, népmesével, népdalokkal és természetesen kukoricamorzsolással. Hogy semmi ne menjen veszendőbe, a kézműves műhelyben kukoricacsutkából babát lehet készíteni, valamint papírbetlehemet is összeállíthatnak a kreatív látogatók. Szintén egész délután várja a családokat a nyomozós játék, melyben az eltévedt Mikulásnak segíthetnek megtalálni a helyes utat. Elkel a segítség a nagyszakállúnak, hisz a Kékfestő Múzeumba is oda kell találnia 16.45-re, ahol ajándékkal kedveskedik a vendégeknek.

Dr. Nagy-L. István igazgató ismertette a programot

De előtte még lesz egy kiállításmegnyitó, Ughy István jubileumi tárlatának köszöntése. Az alkalmon beszédet mond Unger tamás alpolgármester és László Péter, a múzeum korábbi igazgatója. A megnyitón a Bartók Béla AMI növendékei adnak műsort. S nemcsak a kiállításnak örülhetnek a résztvevők, hanem az új múzeumpedagógiai foglalkoztatóhelyiségnek is, melyet ezen a napon avatnak fel. A hátsó irodák összenyitásával alakították ki a termet, mely tárlatoknak és a különböző foglalkozásoknak ad majd otthont.

A rendezvény résztvevői kívánhatnak is, hisz lesz egy kívánságfa, melyre felkerülnek majd az óhajok - s remélhetőleg teljesülnek is. Ha valaki finom ételre vagy italra vágyik, az a kívánsága hamar teljesül, mert a múzeum dolgozói befűtik a kemcét és lesz sült kolbász és bundás kenyér, valamint forralt bor és meleg tea. Tehát Kék Advent december 8-án a Kékfestő Múzeumban. Az ingyenes rendezvényre szeretettel várnak mindenkit.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!