Angol nyelvi szépkiejtési verseny a Tarczyban


2018-12-05 18:20:04  | cikk: Babos Petra  | 


Angol nyelvi szépkiejtési verseny a Tarczyban főképe
A nagy angol drámaíró, William Shakespeare 116. szonettjével köszöntötték az angol szépkiejtési verseny résztvevőit a Tarczy Lajos Általános Iskolában. A kezdeményezést dr. Martonné Klimó Irén angol nyelvtanára indította útjára évekkel ezelőtt.
Hardi Tünde tagozatvezető elmondta, a Tarczy Lajos Általános Iskola magyar-angol két tannyelvű tagozata az idei évben ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját.
A verseny hagyományosan két részből áll: először egy megtanult irodalmi mű egyik részletét vagy egy könnyített olvasmányt kellett előadni, majd egy ismeretlen szöveget kell felolvasni a diákoknak.
-A verseny szervezésénél figyelembe vették a versenyzők eltérő nyelvtudását. Így nem csak az 5-6. és a 7-8. évfolyamosoknak hirdettek meg külön kategóriát, de az angol nyelvet normál óraszámban tanulókat és a két tannyelvű tagozat diákjait is külön értékelték.
A versenyen 40 tanuló indult. A megmérettetésen három pápai iskola, illetve a Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola Batsányi János Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tag-intézményének tanulói, valamint a Nagyalásonyi Kinizsi Pál Általános Iskola és a Nemesszalóki Általános Iskola diákjai vettek részt.
A zsűri soraiban Horváth Eszter és Bendes-Szűr Anett angol tanárok mellett Kenneth Quiter és Amiee Herubin nyelvi lektorok foglaltak helyet.
Hardi Tünde köszöntét fejezte ki Francsics Ildikónak, Bertalan Ágnesnek és Szakácsné Kokas Juditnak, aki munkájukkal hozzájárultak a verseny sikeres lebonyolításához.
Minden kategória első három helyezettje egy-egy könnyített angol nyelvű olvasmányt kapott jutalmul.
Az 5-6. osztályosok első kategóriájában Szabó Levente, Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola tanulója nyert, míg a második kategóriában Molnár Bálint, a Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola Batsányi János Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagintézményének diákja érdemelte ki az első helyet. A 7-8. osztályosok első kategóriájában Fehér Dóra, a Tarczy Lajos Általános Iskola tanulója győzött, a második kategóriában Gáncs Luca Panna, a Tarczy Lajos Általános Iskola diákja végzett az élen.

Képek:


5-6. évfolyam
I. kategória (normál óraszám)
1. helyezett: Szabó Levente, Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola, Felkészítő: Miklósné Mátyás Annamária
2. helyezett: Kántor Csongor, Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola, Felkészítő: Miklósné Mátyás Annamária
3. helyezett: Németh Zsófia, az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola, Felkészítő: Szakács Anita 5-6. évfolyam,

II. kategória (két tannyelvű)
1. helyezett: Molnár Bálint, Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola Batsányi János Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagozata, Felkészítő: Bajnerné Mohai Mónika
 2. helyezett: Szakács Boglárka, Tarczy Lajos Általános Iskola, Felkészítő: Francsics Ildikó
3. helyezett: Cseh Dávid, Tarczy Lajos Általános Iskola, Felkészítő: Francsics Ildikó

7-8. évfolyam
I. kategória (normál óraszám)
1. helyezett: Fehér Dóra, Tarczy Lajos Általános Iskola, Felkészítő: Szakácsné Kokas Judit
2. helyezett: Porpáczy Johanna, Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola, Felkészítő: Bálint Dalma
3. helyezett: Böröczky Éva, Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola, Felkészítő: Bálint Dalma

7-8. évfolyam
II. kategória (két tannyelvű):
1. helyezett: Gáncs Luca Panna, Tarczy Lajos Általános Iskola, Felkészítő: Francsics Ildikó
2. helyezett: Keresztes Klementina, Tarczy Lajos Általános Iskola, Felkészítő: Francsics Ildikó 3. helyezett: Nehéz Júlia, Tarczy Lajos Általános Iskola, Felkészítő: Bertalan Ágnes
3. helyezett: Fekete Petra, Tarczy Lajos Általános Iskola, Felkészítő: Francsics Ildikó
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!