Az utolsó munkafázisokat végzik a Napsugár Bölcsődében


2018-12-04 20:46:01  | cikk: HuHa  | 


Az utolsó munkafázisokat végzik a Napsugár Bölcsődében főképe
A festési munkák előkészítésén dolgoznak, a glettelt felületeket csiszolják, a gépészeti és villamos szerelvényezéseket végzik, az ajtók zománcolását készítik és a lambéria burkolatot építik a kivitelezők a Napsugár Bölcsődében ezekben a napokban. Ezt követően a hideg és meleg burkolatok lerakása és a falak színezése lesz a feladatuk, aztán az alapos takarítás után kezdődhet a visszaköltözés az apróságok birodalmába - tudtuk meg a mai munkaterület bejáráson a volt Kilián lakótelepi intézményben, ahol Áldozó Tamás polgármestert és Unger Tamás alpolgármestert kísérte végig Rádi Róbert, a projektet koordináló Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője és a kivitelező cég képviselője.
A belső munkálatok zajlanak bölcsődében

-90 százalékos készültségi fokon áll a kivitelezés, a projekt az épület szinte teljes megújulását eredményezi. Az energetikai megújítás keretében a külső nyílászárókat kicserélték, szigetelték az épület homlokzatait és a tetőt, új gázkazánt építettek be és új a fűtési rendszer, ezen túl pedig napelemeket telepítettek az épületre - mondta el Rádi Róbert a projekt előrehaladásáról. Az építők a külső munkálatokkal végeztek, az épület külső színezését is elvégezték, kiépítették a párakapukat az udvaron és új burkolatokat készítettek, az épületben kialakították az új csoportszobát és a hozzá tartozó kiszolgáló helyiségeket.
A régi konyha helyén alakították ki az új csoportszobát, így a férőhlyek száma tízzel növekszik

A munkálatok augusztus második felében kezdődtek és a tervek szerint az év végére be is fejeződnek. Közben a projekt részeként lebonyolították a több száz tételből álló eszközbeszerzést: a kül és beltéri játékok, az új csoportszoba berendezése és a konyhai felszerelések megérkeztek, azokat a múlt héten vették át.
Több száz új eszköz és játék kerül az intézménybe

Áldozó Tamás polgármester emlékeztetett, a kapacitásbővítés - tíz férőhellyel bővül az intézmény - és a hatékony üzemeltetés feltételeinek biztosítása a célja a projektnek, melyhez 218 millió forint támogatást nyert el az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében. A projekt rendkívül fontos az önkormányzat számára, hangsúlyozta a polgármester.
-Szeretnénk, ha a pápai családok megkapnák azt a támogatást az önkormányzattól, ami ésszerű keretek között nyújtható. Szeretnénk, ha megerősödne a családokban az érzés, hogy itt Pápán érdemes gyermeket vállalni, szeretnénk, ha minél több gyermek születne és szeretnénk azzal a kellemes problémával küzdeni, hogy néhány éven belül további bölcsődei férőhelyeket kell létrehozni - fogalmazott, hozzátéve, ez a város és a kormányzat célkitűzése is.
Az egyik fő cél az energetikai korszerűsítés, teljesen megújul a fűtési rendszer

A városvezető megemlítette, a város három bölcsődéjéből ez a második, mely megújulhat, elsőként, még az előző európai uniós ciklusban a Bóbita Bölcsőde korszerűsítése valósult meg és ott igen jó tapasztalatokat szereztek a beruházás eredményéről. Itt is ezt várják, vagyis, hogy a költségtakarékosabb üzemeltetés következtében források szabaduljanak fel, amit aztán majd más beruházásokhoz - akár a Fenyveserdő Bölcsőde felújításához - használhatnak fel.
A helyszínen tájékozódtak a beruházás előrehaladásáról

Áldozó Tamás arról is szólt, nemcsak a Napsugár Bölcsőde felújítása közeledik a befejezéséhez, hanem a volt véradó épülete is, ez pedig egyedülálló, ismerve a különböző települések pályázatok végrehajtásában elfoglalt pozícióját.
-Egymáshoz közeli időben két projektet tudunk befejezni és nekünk egyformán öröm, hogy a bölcsődét sikerül megújítani és az, hogy a Fogyatékosok Nappali Intézményének is új helyet tudunk biztosítani. Azt gondolom, ez óriási előrelépés a város számára - jelentette ki, hangsúlyozva, a Huszár lakótelepi orvosi rendelővel, a véradó épületének felújításával és a bölcsőde korszerűsítésével az idei évben közel 500 millió forint támogatási összegből készülnek el TOP-os fejlesztések.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!