Ringató foglalkozás Pápán


2010-05-27 17:39:39  | cikk: mo  | fotó: mo  | 


Ringató foglalkozás Pápán  főképe
Ringató zenefoglalkozással várták ma délelőtt a 0-3 éves korosztályt és szüleiket a Hemoban.  Rábaközi Rita és Rompos Patrícia már évek óta az országos zenenevelési program foglalkozásvezetői. A zenetanárok a kodályi koncepcióra építik a fél órás programot, kizárólag élő zenével (a foglalkozásvezetők hangszeres játékával és énekével), énekes/mondókás ölbeli játékokkal mintát mutatnak a családoknak az otthoni zenei nevelésre. Fontosnak tartják, hogy spontán módon fejlődhessen a gyermekek zenei készsége, így nélkülözhetetlen, hogy a szülők és nagyszülők is értékes zenei ingerekkel vegyék körül a kicsiket. Az édesanyáknak hinniük kell abban, hogy gyermekük egészséges fejlődéséhez szükség van mondókázásra, éneklésre. Ringató foglalkozásokat országszerte közel 100 településen tartanak. Az országos program szakmai vezetője dr. Gállné Gróh Ilona, Forrai Katalin-díjas énektanár. Pápán első alkalommal szerveztek Ringató foglalkozást. Rábaközi Ritától megtudtuk, a játék tulajdonképpen indirekt tanítási módszer, főként az anyukáknak szól, megtanítja őket arra, hogyan játszanak, énekeljenek gyermekeikkel, s hogyan érintsék meg őket. A foglalkozás vezetője kiemelte, rendkívül fontos a szemkontaktus és az érintés.
A délelőtti találkozáskor a résztvevők abba is bepillantást kaptak, hogy a közös éneklés élménye, az együtt játszott gyerekjátékok mennyire megtöltik az ember lelkét.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!