Ég az első gyertya az adventi koszorún


2018-12-02 22:04:17  | cikk: Babos Petra  | 


Ég az első gyertya az adventi koszorún főképe
A hétvégétől ünnepi fénybe borult a belváros, a város karácsonyfája és a kandeláberek a Fő téren, megkezdődött a Gyertyafényes Advent négy hétvégén át tartó programsorozata. Vasárnap délután ünnepre hangoló programokkal várták a Fő térre kilátogatókat, hiszen elsőként a JMSZK Gyémántvirág mazsorett csoportja mutatkozott be, majd őket a takácsi Kenderkóc citeraegyüttes követte. Színpadra lépett Bene Gabi énekes is, majd a Pápai Petőfi Sándor Gimnázium 11. B osztály lány tanulói szórakoztatták a téren összegyűlteket vidám, karácsonyi összeállításukkal.
Bene Gabi kérdésünkre elmondta, ma este a fellépése után meggyújtják otthon az adventi koszorú első gyertyáját, majd a karácsonyi készülődés igazán a jövő hétvégén kezdődik náluk, amikor mézeskalácsot sütnek. Gabitól megtudtuk, 2019 elején részt vesz a zenésztalálkozón, ahol szakmai beszélgetést tartunk. Februártól pedig megkezdődik a báli szezon, így biztosan tartalmas év elé nézünk - mondta mosolyogva Bene Gabi.
Bene Gabi örömmel vállalta a fellépést a Gyertyafényes adventen

A város betlehemét és adventi koszorúját koraeste szentelte fel dr. Mail József apát- plébános. A gyertyagyújtáson a Szent István Római Katolikus Nagytemplom Kórusa dalolt és a Szent István Római Katolikus Általános Iskola diákjai és a Szent István Római Katolikus Nagytemplom Énekkara működött közre.
Dr. Mail József köszönetét fejezte ki a városvezetésnek a szép betlehemért és a koszorúért. Mint mondta, az adventi koszorún a zöld szín a reményt, a lila bűnbánatot, a négy gyertya a négy vasárnapot jelenti. Egy gyertya rózsaszín, az az öröm vasárnapja.
-Áldd meg Urunk ezt a betlehemet és a jászolt, mely a keresztény nép örömét szolgálja. A megtestesülésnek ez a jele segítse megtartani a szülők és a felnőttek hitét a gyermekekben, növelje a reményt és mindnyájunkban erősítse a szeretetet - e szavakkal áldotta meg a betlehemet majd az adventi koszorút.
-Áldd meg ezt az adventi koszorút, hogy mint a remény jele az örök életre és szentek közösségére figyelmeztessen minket és add, hogy e napon növekedjen a Te kegyelmedben, a Te világosságodként a Te szent fiad, a mi Urunk Jézus Krisztus által - tette hozzá az apát-plébános.
Ezt követően meggyújtotta a koszorú első gyertyáját a városlakók népes tömege előtt.
Advent első vasárnapjának programját Szücs Judit koncertje zárta, melyre még többen gyűltek össze a téren. Szücs Judittól megtudtuk, sok fellépése lesz az adventi időszakban, reméli, mindenki jól fogja érezni magát. Mint mondta, nagyon tetszik neki a pápai Fő tér, ami gyönyörűen fel van díszítve, úgyhogy a szíve mély érzelmekkel megtelt a látványtól.
-Idén műkarácsonyfát fog csak állítani, hiszen van két kiskutyám, akik még picik, s ő miattunk nem lehet igazit, hiszen mindent szétszednek. Természetesen fogok sütni, főzni, amit ilyenkor szokás, töltött káposztát, halászlevet, sült húsokat. Beiglit nem sütök, azt úgy szoktam venni - mesélte az énekesnő, aki mindenkinek nagyon boldog, békés karácsonyt kívánt.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!