Rangos elismerés Koncz Sándornak


2009-09-11 16:45:20  | cikk:  | fotó: Tóth Tamara  | 


Rangos elismerés Koncz Sándornak főképe
Pápa Város Önkormányzata a csütörtöki képviselő-testületi ülésen Pro Publico díjban részesítette Koncz Sándort, aki legutóbb a női junior kézilabda Európa-bajnokság pápai helyszínigazgatójának szerepét töltötte be. Az ő feladata volt a több mint 30 fős szervezőcsapat munkájának koordinálása és összehangolása. Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) sem talált kivetnivalót a pápaiak munkájában, olyannyira elégedett volt a Sportcsarnokban tartózkodó Jean Brihault alelnök, hogy a finálé után Győrben Koncz Sándort a legjobb helyszínigazgató megtisztelő címével tűntette ki. A Munkácsy Mihály Általános Iskola egykori igazgató-helyettese meghatottan vette át a díjat városunk polgármesterétől.

- Egy díjra sosem számít az ember, a meglepetés erejével hatott, de természetesen nagyon boldog vagyok. Külön öröm, hogy nemcsak a sikeres Eb rendezés kapcsán kaptam az elismerést, hanem több évtizedes munkámat is méltatták ily módon. A képviselőtestület minden tagja gratulált és alkalmam volt egy koccintás után mindenkinek személyesen is megköszönni jóindulatukat. Feleségem és a fiaim is értelemszerűen örültek és büszkék rám. Ezúton is köszönöm a több mint 30 fős stábnak, hogy tudásuk legjavát nyújtva sikertörténet a rendezésünk, örültem volna, ha mindenkit, aki ebben részt vett valamilyen módon díjazták volna.

A világesemény Koncz Sándornak jó alkalom volt arra is, hogy visszatérjen a honi kézilabda vérkeringésébe, ahova a 60-as években tartozott.

- Több mint 40 NB I-es mérkőzéssel a hátam mögött jó volt újra találkozni azokkal a társakkal, akikkel annak idején ellenfelek voltunk a pályán. Ők ma már a Magyar Kézilabda Szövetség illusztris vezetői, így közel 40 év után jó volt feleleveníteni a régi szép időket, egy-egy sztorin jókat derültünk.

Az EHF nemcsak Koncz Sándort díjazta, hanem fiát, ifjabb Koncz Sándort is jutalomban részesítette. A Weöres Sándor Általános Iskola testnevelője a mérkőzések zavartalan lefolyásáért volt felelős, ebbe beletartozott a játéktér szervezése az összecsapások felvezetése, étel, ital biztosítása is.

- Jó volt ismét bekerülni ebbe a kézilabda körbe, annyira élveztem, hogy egyhamar nem is akarok kikerülni belőle. Nem a pénzért vagy a kitüntetésért dolgoztam, hanem a játék szeretetéért és a város hírnevének öregbítéséért.

Pápán 10 mérkőzést rendeztek, az 5 játéknapon több mint 4000 ember látogatott el a városi Sportcsarnokba. A kitüntetett hálás a közönségnek, mint mondta, nélkülük most nem beszélhetnénk sikeres pápai tornáról.

- A közönség és a 30 fős team mellett szeretnék köszönetet mondani dr. Áldozó Tamásnak, akitől a legtöbb segítséget kaptam, bármilyen gond vagy probléma volt, rá számíthattam. Hálával tartozom továbbá Rádi Róbertnek, Sebestyén Krisztinának, dr. Kiss Gábornak, Dan Lászlónak és természetesen két fiamnak ifj. Koncz Sándornak és Koncz Jánosnak.


Haraszti Gábor

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!