Betlehem a könyvtárban


2018-12-02 09:30:20  | cikk: ha  | 


Betlehem a könyvtárban főképe

A feljegyzések szerint 1223 karácsonyán állították az első betlehemet, Assisi Szent Ferenc kérésére. Azóta ez hagyománnyá vált, s ma már nem csupán a templomokban vagy a települések központjában, de számos intézményben is helyet kap a jászol, benne a gyermek Jézussal és a karácsonyi csoda többi szereplőjével.

Verset mondtak, énekeltek az ovisok

A Jókai Mór Városi Könyvtár is őrzi ezt a tradíciót, mióta 2013-ban új helyére költözött. Az előadóteremben kap helyet a betlehem, mely az intézmény dolgozóinak és a homokbödögei művészeti iskolásoknak közös munkáját dicséri. A könyvtár így is igyekszik az olvasók, látogatók számára érzékeltetni az ünnep közeledtét, az adventi várakozás szépségét.

Salgó Ferenc kanonok, plébános áldotta meg a betlehemet

A Szent Anna Római Katolikus Óvoda apróságainak kedves műsorát követően Salgó Ferenc kanonok, plébános áldotta meg a betlehemet. Mint mondta, a betlehem állításának lényege, hogy az emberek átéljék a szent éjszaka eseményeit, együtt örüljenek Jézus születésének, s szeretettel, megértéssel forduljanak egymás felé.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!