Az internetes zaklatásról a petőfiseknek


2018-11-30 22:52:49  | cikk: Babos Petra  | 


Az internetes zaklatásról a petőfiseknek főképe
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ évről évre megszervezi decemberben az AIDS világnapjához kötődően az egészségmegőrző napot. Ezt minden évben a város más és más középfokú oktatási intézményében tartják. Ennek a programnak az első állomása a Pápai Petőfi Sándor Gimnázium volt, ahol az egyik kilencedikes osztály a győri Rév Színház Massza című komplex színházi nevelési előadását tekinthette meg.
Illés Viktória művelődésszervező elmondta, a Rév Színházi és Nevelési Társulat produkciója újdonságot jelent a bullying témájával foglalkozó művek sorában, mert a problémát nem csak az áldozat perspektívájából vizsgálja, mi több, képes elbizonytalanítani a nézőt abban a tekintetben, ki minősül végső soron áldozatnak ebben a bántalmazás problémáját körbejáró történetben.
A kibermegfélemlítés sajnos hazánkban is egyre elterjedtebb, hiszen az online arctalanság, anonim lét olyan bátorságot ad a fiatalok kezébe, ami ennek a fajta zaklatásnak táptalajt adhat. A szervezők úgy gondolták, ezért ezt a témát választják a diákságnak, hogy ne féljenek segítséget kérni, ha őket valaki zaklatja.
Az egészségmegőrző program soron következő programja december 18-án lesz, amikor a közgázosok az elsősegélynyújtást sajátíthatják el.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!